Ara llegint
Galmés sembra un arbre a Mancor per commemorar el Dia contra el canvi climàtic

Galmés sembra un arbre a Mancor per commemorar el Dia contra el canvi climàtic

Galmés sembra un arbre a Mancor per commemorar el Dia contra el canvi climàtic

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha sembrat un arbre a la plaça dels Donants de Sang durant la seva visita a Mancor de la Vall per commemorar el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic que se celebra avui, 24 d’octubre. La visita a aquest poble de la serra de Tramuntana s’emmarca en la ronda de contactes amb tots els ajuntaments de Mallorca que fa Llorenç Galmés acompanyat de la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate. 

Amb aquest gest, Galmés ha volgut simbolitzar el compromís de la institució insular amb la lluita contra la crisi climàtica, segons ha explicat. És per això que ha afirmat que «el Consell de Mallorca està implicat en la lluita contra el canvi climàtic i en pal·liar els seus efectes». A més, Galmés ha afegit «que amb petites accions tots hi podem contribuir ja que està en les nostres mans minimitzar el canvi climàtic».

«La sembra d’arbres és una acció senzilla i concreta per revertir el canvi climàtic, ja que els arbres absorbeixen el diòxid de carboni, que és el gas responsable de l’efecte hivernacle, i al mateix temps alliberen oxigen. De manera que netegen l’aire i ens ajuden a respirar» han apuntat fonts del Consell.

Jornades sobre l’hidrogen verd

D’altra banda, el mateix Galmés ha anunciat avui que la institució insular organitza unes jornades sobre hidrogen verd els dies 15 i 16 de novembre al Col·legi Oficial d’Arquitectes. Un simpòsium que forma part del projecte UNLOCK ‘Unlocking Green Hydrogen Economy for SMEs in European Regions’ en el qual participa la institució insular.
 
El projecte està format per representants de regions europees que tenen com a objectiu comú el creixement sostenible, la competitivitat de les PIME i la creació d’ocupació. Entre els socis hi ha autoritats polítiques, universitats i altres sectors interessats de gran rellevància.

L’objectiu és compartir experiències i participar en activitats d’aprenentatge amb la finalitat d’identificar bones pràctiques i extreure lliçons de política encaminades a potenciar el creixement sostenible. El projecte europeu compta amb un pressupost proper als 2 milions d’euros i es desenvoluparà entre els anys 2023 i 2027.

A les jornades que organitza el Consell de Mallorca els dies 15 i 16 de noviembre hi assistiran representants de les regions europees que conformen el projecte, així com diferents actors de gran rellevància de les Illes Balears entre els quals hi ha la Universitat dels Illes Balears i el Clúster de Transició Ecològica de les Illes Balears, entre d’altres.

Durant les jornades s’exposaran els problemes i peculiaritats de les nostres illes en el desenvolupament de les economies locals d’hidrogen verd i s’intentarà cercar solucions, alternatives i polítiques que puguin afavorir-ne el desenvolupament i la implementació en el marc de les petites i mitjanes empreses. En definitiva, es tracta d’un projecte de col.laboració interegional per produir energia verda compromesa amb el medi ambient i el canvi climàtic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt