Ara llegint
La Fundació Mallorca Preservation signa un conveni per dinamitzar la finca de Son Torrella

La Fundació Mallorca Preservation signa un conveni per dinamitzar la finca de Son Torrella

La Fundació Mallorca Preservation signa un conveni per dinamitzar la finca de Son Torrella

La Fundació Mallorca Preservation ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Iniciatives del Mediterrani i l’associació Tramuntana XXI, perquè aquestes dues entitats continuïn amb la seva tasca de dinamització agroforestal amb criteris de sostenibilitat a la finca de Son Torrella, a Escorca.   

La finca de Son Torrella, propietat d’Inmaculada Zayas, acull des de fa dos anys un programa pilot impulsat per l’associació Tramuntana XXI de gestió sostenible d’una finca rural basada en tres eixos: conservació, formació i investigació, i pretén esdevenir laboratori de conservació del patrimoni natural i cultural de la zona.    

El servei d’assessoria per a la gestió de finques rurals és un dels projectes més importants de Tramuntana XXI, en la seva línia d’impuls al  desenvolupament rural sostenible a la Serra.

La difícil rendibilitat de les finques de muntanya, els condicionaments ambientals, l’intens ús públic, el patrimoni cultural, l’amenaça dels incendis forestals i les plagues forestals, la producció i comercialització i el seu costós manteniment, fan que sigui determinant poder detectar les problemàtiques i identificar les potencialitats, proposant fórmules de maneig que permetin optimitzar les inversions i millorar els resultats.   

Amb el suport de la Fundació Mallorca Preservation es podrà impulsar la gestió forestal sostenible de la finca. Per Ana Riera, directora executiva de la fundació, aquesta col·laboració s’alinea amb els principis de l’entitat que representa, en tant contribuirà a l’evolució de la finca cap a un model més sostenible, resilient i circular, a través d’un projecte ambiental liderat per entitats de la societat civil.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt