Ara llegint
La Xarxa Dragonera Blava reclama la regulació de la velocitat i el trànsit marítim al Freu

La Xarxa Dragonera Blava reclama la regulació de la velocitat i el trànsit marítim al Freu

La Xarxa Dragonera Blava reclama la regulació de la velocitat i el trànsit marítim al Freu

La Xarxa Dragonera Blava vol donar visibilitat a una de les problemàtiques que més preocupa a la comunitat del litoral d’Andratx: la velocitat de les embarcacions i el tràfic marítimal Freu (canal) de Sa Dragonera. Per això ha desplegat una pancarta reivindicativa durant la 31 Volta a Sa Dragonera en piraigua organitzada per l’Agrupació Els Voltors que s’ha celebrat aquest diumenge, i ha llegit un manifest en el que reclama la limitació de la velocitat de les embarcacions i la regulació de trànsit martítim en aquesta àrea.

Celebrada des de fa 31 anys, la Volta a Sa Dragonera en piragua és una prova nàutica cada vegada més multitudinària. Hi destaca el seu caràcter no competitiu, on l’objectiu no és arribarel primer sinó en comunitat. Una diada popular per unir natura i esport fent possible gaudir de la mar en seguretat, fora motor i en un ambient festiu.

La Xarxa Dragonera Blava reivindica que aquest ús hauria de ser primordial i prioritari. En el seu manifest afirmen que “hauríem de poder nedar, remar i trescar per la mar tot submergint-nos en el seu ritme, tal com proposa la guia de bones pràctiques realitzada per la comunitat d’Andratx i que podeu consultar en línia i també clicant el QR de la pancarta banderola que duim”.

Destaquen, a més, que “la paraula que aquí s’alça com a clau és respecte”. Al manifest llegit aquest dimenge també afegeixen que pels humans la mar és terreny d’oci o un proveïdor de serveis, però per a moltes altres comunitats, les no humanes, és una llar. “Aprofitam aquesta convocatòria, la concentració de piraigües més nombrosa de la mar a Espanya, per demanar una regulació més ferma pel que fa a la velocitat dels vaixells i el tràfic a Es Freu de sa Dragonera, un espai que compta amb la figura de protecció de reserva marina però que necessita integrar la regulació d’altres impactes amb el d’un major compromís per partd’institucions i navegants”, conclouen. .

La Xarxa Dragonera Blava (XDB) representa una comunitat que té una relació especial amb el litoral del municipi d’Andratx, Sant Elm i sa Dragonera. Està composta per persones que tenen relació amb la zona, ja sigui de manera professional o lúdica. La Xarxa té com a objectiu final la implicació activa de la comunitat en la cura, presa de decisions i gestió del litoral del municipi, i en especial de l’espai marí de Sa Dragonera i Sant Elm.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt