Ara llegint
Recuperat un antic camí de Palma a Puigpunyent que connecta amb la Ruta de Pedra en Sec

Recuperat un antic camí de Palma a Puigpunyent que connecta amb la Ruta de Pedra en Sec

Recuperat un antic camí de Palma a Puigpunyent que connecta amb la Ruta de Pedra en Sec

Els ajuntaments de Calvià, Puigpunyent, Palma i també el Consell de Mallorca han acordat recuperar un antic camí de muntanya del qual es té constància històrica i que qualifiquen com a «la porta de Ciutat a la Serra de Tramuntana».

Es tracta d’un recorregut de més de deu quilòmetres que travessa els tres municipis, partint de la barriada palmesana de Sa Vileta fins a arribar a Puigpunyent. Allí enllaça amb la Ruta de Pedra en Sec GR 221 que s’endinsa a la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO a la categoria de paisatge cultural.

La recuperació del traçat històric ha estat possible gràcies a la col·laboració i bona predisposició dels propietaris dels terrenys que travessa el camí. L’adequació passa per la seva senyalització correcta per afavorir de manera segura activitats a l’aire lliure relacionades amb l’excursionisme i el senderisme.

El compromís dels implicats –entitats públiques i propietaris– s’ha certificat amb un recorregut conjunt del camí, celebrat ahir.

Lluís Rubí, Director Insular de Medi Ambient Consell de Mallorca, ha explicat que aquest camí es tracta d’una variant del que podem considerar la Ruta GR 221. Està documentat en arxius i amb la seva recuperació s’estableix un recorregut ininterromput des de Sa Vileta a Puigpunyent i des d’allà enllaçar fins a Pollença».

Juan Antonio Amengual, batle de Calvià, ha pel valor del camí recuperat: «Treballant plegats podem fer-ho possible, treure el projecte endavant i fomentar les rutes i el senderisme, una activitat sana a l’aire lliure que uneix tothom».

Per la seva banda, Toni Marí, el batle de Puigpunyent, ha valorat “la gran disponibilitat del Consell de Mallorca, dels ajuntaments de Palma i de Calvià, i dels propietaris. Han facilitat la feina i gràcies a ells és possible que Puigpunyent sigui la porta de Ciutat a la Serra de Tramuntana».

En la mateixa línia s’ha expressat el Director General de Medi Ambient de Palma, Sebastià Pujol: «Obrim Palma a la Serra de Tramuntana, el camí s’unirà a la GR 221, fet que suposa una gran oportunitat per al senderisme i les activitats al aire lliure».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt