Ara llegint
Un incendi crema 8 hectàrees de pinar a Deià i coincideix amb dos més a Son Serra i Mortitx

Un incendi crema 8 hectàrees de pinar a Deià i coincideix amb dos més a Son Serra i Mortitx

Un incendi crema 8 hectàrees de pinar a Deià i coincideix amb dos més a Son Serra i Mortitx

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha deixat de tenir gravetat potencial 0 a les 19 hores l’incendi forestal que des d’aquest migdia afecta la zona propera a Sa Pedrissa, en el terme de Deià, baix del massís del Teix. Fins a aquesta hora les flames havien afectat 8 hectàrees de terreny, fonamentalment pinar, però també garriga i olivar, i amenacen una gran massa forestal de la Serra de Tramuntana.

En un primer moment l’incendi ha tengut una gravetat potencial 1 perquè podia afectar habitatges. De fet se n’han hagut d’evaquar alguns i també s’ha tallat el trànsit a la carretera que uneix Deià i Valldemossa i també la que discorre entre Deià i la Cala.

A les 18 hores l’incendi s’ha donat per estabilitzat i a les 19 hores s’ha canviat la seva qualificació perquè ja no perilla cap casa.

Tres helicòpters d’IBANAT, ajudats per 33 brigadistes, dues autobombes, tres vehicles dels Agents de Medi Ambient i dos tècnics, a més de voluntaris de Protecció Civil, Policia Local i voluntaris, treballen des de migdia en les tasques de sufocació del que, per ara, és l’incendi de majors dimensions de l’any.

Les flames s’han expandit ràpidament a causa del vent que ha bufat a la zona durant tot el dia, però a aquesta hora ja sembla que l’incendi està perimetrat i ja no creixerà més. De tota manera, l’IBANAT encara no l’ha donat ni tan sols per controlat, sinó solament estabilitzat.

Dia negre

Avui ha estat un dia negre pel que fa a incendis forestals. L’IBANAT ha donat compte d’un incendi a Son Serra de Marina en el que s’han cremat 2.000 metres quadrats de canyet, i d’un altre a Mortitx (Escorca), on el foc ha devorat 200 metres quadrats de matollar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt