Ara llegint
Violí i piano, instruments protagonistes del Festival de Música de Pollença de 2022

Violí i piano, instruments protagonistes del Festival de Música de Pollença de 2022

La 61ena edició del Festival de Pollença ja camina. Avui dematí ha tengut lloc la presentació del cartell d’una edició que se celebrarà del 6 al 27 d’agost amb un total de set concerts que es duran a terme al Claustre del Convent de Sant Domingo de Pollença.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Pollença, organitzador i promotor, presenta una nova edició del Festival de Pollença que comptarà amb el suport de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca i de INEM del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Espanya, entre d’altres col·laboradors.

A l’acte hi han assistit el batle de Pollença, Bartomeu Cifre; l’assessor artístic i de gestió del Festival de Pollença, Pere Bonet; el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Pere Malondra; la directora adjunta del Teatre Principal de Palma, Marta Ferré, així com Biel Bauzà i Miquel Suau, representants de Colonya Caixa Pollença i de l’Hotel Son Brull respectivament, col·laboradors del Festival. També hi ha intervingut per videoconferència el Sr. Félix Palomero, director tècnic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya.

Concert inaugural

El concert inaugural d’aquesta 61a edició es durà a terme en el Claustre del Convent de Sant Domingo el 6 d’agost a les 22.00 hores amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, amb Sergio Alapont com a director convidat i Kristian Bezuidenhout al piano. Mentre que el concert de clausura serà el 27 d’agost, també a les 22.00 hores, a càrrec de l’Orquestra Nacional d’Espanya, amb David Afkham com a director titular i Christian Tetzlaff al violí.

Una 61a edició que aposta per una programació molt variada enfocada tant als residents com als que ens visiten, i que conjuga diferents estils musicals tot obrint el Festival de Pollença a nous públics. Sense oblidar el concert familiar de dia 17 d’agost, enfocat com un encontre intergeneracional entorn de bandes sonores de pel·lícules, des de Star Wars, passant per 007, entre d’altres.

A més, com a novetat, cal destacar la iniciativa ‘El Festival per a tothom’ que consistirà en un cicle d’audicions comentades i xerrades entorn de la música clàssica i de la programació d’enguany.

Violí i piano

L’assessor artístic i de gestió del Festival de Pollença, Pere Bonet, ha explicat que “aquesta 61a edició del Festival s’inspira en els dos instruments que han estat els pilars sobre els quals s’ha edificat aquesta institució musical, el violí i el piano, que han protagonitzat totes les edicions del Festival de Pollença. Així, en aquesta 61a edició els volem retre homenatge en la programació amb la qual volem oferir la millor música amb els millors intèrprets i amb la màxima qualitat que des de sempre caracteritza el Festival”.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha comentat que “el Festival de Pollença també té un vessant social, per això un any més continuam amb el concert familiar per apropar la música als més joves, i que, a més, la seva recaptació serà solidària; destacar també el conveni que tenim amb l’entitat Apropa amb l’objectiu d’apostar per la integració cultural de persones que es troben en risc d’exclusió social”.

Per la seva banda, el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Pere Malondra, ha afegit que “el Festival de Pollença és el festival de música més important de les Illes Balears per la seva qualitat indiscutible, però també per la quantitat d’anys que fa que se celebra ininterrompudament, i donar l’enhorabona a l’organització i a l’Ajuntament per la gran tasca que fan amb el Festival”.

Mentre que la directora adjunta del Teatre Principal de Palma, Marta Ferré, ha destacat que “el Festival de Pollença és l’exemple perfecte de col·laboració entre el Teatre Principal i altres institucions, i per això oferim el nostre suport logístic a aquest festival perquè pugui continuar creixent”.

També ha intervingut per videoconferència el Sr. Félix Palomero, director tècnic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya, qui ha expressat “felicitats a la direcció del Festival i gràcies per comptar amb nosaltres en aquesta edició, el retorn de l’Orquestra Nacional d’Espanya té un significat especial, ja que prèviament només hi hem estat presents l’any 1974”. “Hem preparat un programa especial per a l’ocasió i hem volgut incloure la presència d’un compositor manacorí com és Antoni Parera Fons qui ha preparat una peça especial que s’estrenarà el 27 d’agost”, ha afegit Palomero.

Finalment, en representació de Colonya Caixa Pollença, Biel Bauzà ha apuntat que “volem donar l’enhorabona a tota la gent que fa possible la celebració del Festival i fer-la extensiva a totes les persones que al llarg de la seva trajectòria l’han fet possible, ja que dur a terme un festival d’aquestes característiques és molt complex i més encara mantenir-ne la qualitat al llarg de tots aquests anys”.

I en representació de l’Hotel Son Brull, Miquel Suau, ha dit que “és un plaer per a nosaltres col·laborar amb el Festival de Pollença, ja que és patrimoni cultural dels pollencins i un esdeveniment que encaixa perfectament dins el que nosaltres entenem com a turisme de qualitat”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt