Ara llegint
Antoni Llabrés es convertirà en el nou president de l’Obra Cultural, en substitució de Joan Miralles

Antoni Llabrés es convertirà en el nou president de l’Obra Cultural, en substitució de Joan Miralles

Antoni Llabrés es convertirà en el nou president de l'Obra Cultural, en substitució de Joan Miralles

El professor de dret penal de la Universitat de les Illes Balears, Antoni Llabrés Fuster, serà el proper president de l’Obra Cultural Balear, en substitució de Joan Miralles, que el passat mes de gener va anunciar la seva dimissió per motius personals. L’Assemblea General de socis per elegir el substitut de Miralles serà el dimecres dia 21 de febrer, però en ser l’única candidatura que s’ha presentat ja es dona per feta la seva elecció.

La candidatura incorpora cinc membres nous que se sumen als onze que ja n’han format part durant aquests darrers dos anys, fins a arribar a un total de setze integrants. És una llista paritària, integrada per 8 homes i 8 dones.

El candidat a president és el jurista, Antoni Llabrés Fuster, professor titular de dret penal de la UIB. Dels nous membres que s’hi han afegit, destaquen persones de rellevància com el sociolingüista eivissenc i expresident de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Isidor Marí Mayans, el filòleg, professor jubilat de la UIB i ex director general de Política Lingüística, Joan Melià Garí, i el jurista, ex cap de l’Advocacia de la CAIB i ex director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Lluís Segura Ginard. També en formen part el periodista, Joan Carles Palos Nadal i la filòloga Neus Sánchez.

La resta de membres de la candidatura són els integrants de la junta directiva que iniciaren el mandat el febrer del 2022. Continuen com a vicepresidentes primera i segona, Magdalena Serra Capó i Catalina Bibiloni Morro, Damià Perelló Femenia, en serà el secretari i Margalida Homar Marcè, la tresorera. Maties Garcias Salvà, Pilar Arnau Segarra, Caterina Canyelles Marquès, Jordi Cloquell Noceras, Catalina Maria Bover Nicolau i Neus Picó Veny, n’ocupen el càrrec de vocals.

El candidat a la presidència, Antoni Llabrés, ha agraït el compromís de tots els membres de formar part d’aquesta candidatura i d’implicar-se en el projecte, en un moment en què el context polític de les Illes Balears necessita una Obra Cultural Balear més activa i reforçada que mai, per defensar la nostra llengua i cultura dels atacs a què les sotmeten les polítiques regressives i hostils de l’actual pacte de govern del PP i Vox, segons ha explicat.

Llabrés ha destacat que es tracta d’una llista que «donarà continuïtat al projecte iniciat ara fa dos anys»; i que «l’objectiu d’aquesta candidatura és mantenir una Obra Cultural Balear forta i amb il·lusió i que sigui el referent que en els moments històrics sempre ha sabut canalitzar les demandes i les mobilitzacions de la gent que creu en el nostre país».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt