Ara llegint
El festival tèxtil XTant es centra en la recuperació de fibres naturals

El festival tèxtil XTant es centra en la recuperació de fibres naturals

El festival tèxtil XTant es centra en la seva quarta edició en la fibra natural i la seva recuperació. Entre el 9 i el 13 de maig reunirà a Palma a 60 mestres artesans, artistes i experts locals i de diferents parts del món. Un esdeveniment que tendrà lloc a quatre patis emblemàtics de Palma: Can Balaguer, Can Vivot, Can Marquès i Can Oms, on hi haurà activitats obertes al públic i gratuïtes.

Kavita Parmar i Marcella Echavarria són les impulsores d’aquest festival que inclou tallers i xerrades d’experts en oficis relacionats amb el tèxtil. Entre l’1 i el 9 de maig es realitzarà un programa de lideratge que comptarà amb experts com Daniel Christian Wahl, Bunker Roy, Zita Cobb, Li Edelkoort, Dr. Monisha Ahmed i Brigitta de Vos, que impartiran les seves xerrades a la finca Raixa, cedida pel Consell de Mallorca .

El festival s’inaugurarà el dia 9, a les 13 hores, amb una festa al pati de Can Vivot, que durant aquests dies acollirà el mercat artesanal. Al pati de Can Balaguer, cedit per l’Ajuntament igual que Can Oms, hi haurà una muntanya de llana perquè els visitants experimentin amb aquest material. A Can Oms, hi haurà lli de Mallorca, a Can Marquès s’hi instal·larà una botiga de teles artesanals i Can Vivot acollirà una exposició i venda de productes artesanals de mestres de tot el món.

XTANT se celebra cada any en edificis patrimonials de tot el món. Segons expliquen a la seva pàgina web, els objectius d’aquest esdeveniment són la promoció del col·leccionisme de tèxtils patrimonials com a art contemporani per a valorar el treball dels mestres artesans com a artistes; la creació d’una comunitat basada en compartir, aprendre i donar suport; i la recreació d’un patrimoni tèxtil, un gremi artesanal, perquè aquest antic coneixement pugui sobreviure i prosperar. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt