Ara llegint
“Wooly Sustainable” permetrà aprofitar 175 tones anuals de llana per crear productes sostenibles

“Wooly Sustainable” permetrà aprofitar 175 tones anuals de llana per crear productes sostenibles

A través de la iniciativa «Wooly Sustainable» es podran tractar fins a 175 tones anuals, aprofitant un 75% del residu per crear els productes. Aquesta actuació ha rebut una subvenció de 74.576,63 euros a través de la convocatòria per impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina, finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han visitat, aquest dijous, les instal·lacions de Recoart, on s’hi està duent a terme el projecte de creació de productes sostenibles fets a partir de l’aprofitament de la llana.

Un projecte que té com a objectius impartir formació als ramaders d’oví de l’illa per a preservar la qualitat i valor de la llana, la creació de productes sostenibles fets a partir de la llana processada, que siguin comercialitzables i la creació de llocs de treball qualificats per a persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social.

Mir ha alabat la proposta, ja que «és un gran exemple de com, a partir de petits projectes, es posa en marxa tot l’engranatge de l’economia circular, ja que beneficia al sector primari de les illes i converteix un residu en recurs».

En total, la convocatòria, dotada amb 1,3 milions d’euros, ha subvencionat 14 projectes per valor d’1.027.140,37 d’euros i inclou cinc categories. En la primera, reutilització de productes, s’han subvencionat tres projectes, igual que en la destinada a la preparació per a la reutilització de residus. Pel que fa a la de compostatge i altres processos de transformació biològica, on s’han atorgat subvencions a dos projectes, mentre que a la categoria de reciclatge de residus se n’han atorgat tres. Per últim, tres actuacions estan subvencionades per desenvolupar projectes d’I+D+i en matèria de residus en el marc de l’economia circular.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt