Cercant una sortida a les 100 tones de llana que no tenen cap destinació
El Consell de Mallorca i l’Associació Mallorca Rural impulsen un estudi que permetrà cercar alternatives a la llana d’ovella davant la manca de rendibilitat d’aquest producte. La intenció de l’estudi és avaluar els diferents usos i avaluar l’aplicació més convenient atenent a les circumstàncies particulars i específiques de les explotacions ramaderes de Mallorca. L’estudi ja es troba en marxa i en funció dels resultats, tant el departament de Promoció Econòmica del Consell, com Mallorca rural decidiran com articular el seu suport per fer viables les conclusions.
En aquest sentit, el conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat que ara per ara i “per donar resposta a la problemàtica existent amb la llana de les explotacions”, des del Consell, “continuarem oferint tot el nostre suport per avançar en la recerca d’una alternativa que ajudi a les diferents explotacions a optimitzar la seva comercialització, i especialment, donant-li una sortida industrial”.
Segons les dades de Mallorca Rural les cooperatives de Mallorca produeixen cada any prop de 100 tones de llana. La gerent de l’entitat, Malén Llull defensa la iniciativa com a una experiència innovadora que pot contribuir a millorar la rendibilitat del sector. En aquest sentit, Jaume Alzamora, afegeix que, revalorant el preu s’ajuda a la viabilitat del sector primari i, per tant, es més fàcil contribuir a la diversificació econòmica.
El projecte, propi de Mallorca Rural, està finançat amb fons LEADER i compta amb la participació del Govern de les Illes Balears i el govern d’Espanya.
Mallorca Rural
Aquest projecte ha estat presentat avui durant l’Assemblea de Mallorca Rural que presideix el conseller Alzamora. L’assemblea ha votat la incorporació dels ajuntaments de Calvià, Pollença i Manacor a l’entitat.
L’Associació Mallorca Rural és una entitat sense ànim de lucre que va ser constituïda l’any 2002 per iniciativa conjunta del Consell de Mallorca, la Unió de Cooperatives Agràries de Balears (UCABAL) i l’Associació de Finques d’Agroturisme de Mallorca, amb la finalitat de dinamitzar la zona rural de Mallorca i fer-ho especialment mitjançant la Iniciativa Comunitària LEADER de la Unió Europea. El Consell ostenta la presidència de l’entitat.