Ara llegint
Un llibre amb 31 receptes per fer un bon arròs

Un llibre amb 31 receptes per fer un bon arròs

"Unes illes d'arrossos" és un llibre que ofereix un recorregut exhaustiu per la rica gastronomia de les Illes Balears, amb un enfocament particular en els plats que tenen com a ingredient principal l'arròs. A través de detallades receptes i històries fascinants, el llibre ens guia a través d'un viatge culinari per descobrir els secrets dels sabors autèntics de la regió. A més de presentar una gran varietat de plats, des dels clàssics fins als més innovadors, també posa de manifest la importància de preservar els productes locals i fomentar la sostenibilitat alimentària a les Illes Balears. En resum, "Unes illes d'arrossos" és una celebració de la cultura, la història i la tradició culinària de les Illes Balears, destinada a inspirar i captivar tots aquells interessats en explorar la seva riquesa gastronòmica.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha presentat avui el llibre titulat “Unes Illes d’arrossos” durant la tercera jornada de la fira Horeca, que té lloc a les instal·lacions del Velòdrom Illes Balears. La publicació és un recull de 31 receptes, elaborades per cuiners i cuineres de les Balears, que estan basades en l’arròs bombeta i que combinen diferents productes locals i de temporada.

L’objectiu principal és que a través de la varietat autòctona de l’arròs bombeta es coneguin totes les possibilitats que ofereixen els productes d’origen local, tant de l’agricultura com de la ramaderia o la pesca. Així, es vol destacar la importància de consumir producte local i, al mateix temps, donar suport als productors de les Illes, afavorint el progrés del sector agrari i pesquer de les Balears.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, que ha assistit a la presentació, ha destacat que «aquest llibre és una eina més per donar a conèixer la qualitat dels nostres productes i de la versatilitat que ens ofereixen a l’hora d’elaborar receptes. Cada una d’aquestes ens apropa a la nostra cultura gastronòmica». Llabrés també ha agraït la tasca i la predisposició de tots els cuiners i cuineres que han cedit gratuïtament les seves receptes.

La publicació neix d’una idea original del xef Koldo Royo i de Roger Gotarredona, de Tàndem Comunicació.

A més, a l’estand de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, present a la fira, i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i amb l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, els alumnes d’FP de Cuina de l’IES Guillem Colom Casasnoves de Sóller, de l’IES Calvià i de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears han elaborat tres de les receptes que hi ha al llibre, tot sota la coordinació de l’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB).

“Unes illes d’arrossos” ofereix un recorregut exhaustiu per la rica gastronomia de les Illes Balears, amb un enfocament particular en els plats que tenen com a ingredient principal l’arròs. A través de detallades receptes i històries fascinants, el llibre ens guia a través d’un viatge culinari per descobrir els secrets dels sabors autèntics de l’arxipèlag.

A més de presentar una gran varietat de plats, des dels clàssics fins als més innovadors, també posa de manifest la importància de preservar els productes locals i fomentar la sostenibilitat alimentària a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt