Ara llegint
“Virot”, el nom escollit per al nou gussi construït pels mestres d’aixa del Consell de Mallorca

“Virot”, el nom escollit per al nou gussi construït pels mestres d’aixa del Consell de Mallorca

"Virot", el nom escollit per al nou gussi construït pels mestres d'aixa del Consell de Mallorca

El concurs per cercar nom a la nova barca construïda pels mestres d’aixa del Consell de Mallorca ja té un guanyador: “Virot”. Es cercava un nom que en captàs l’essència i esperit, i es podien proposar noms dins d’aquestes categories: illots, aus marines, plantes aquàtiques, fauna marina, topònims mallorquins, noms de vents, etc. i el nom seleccionat serà imprès al costat de la barca.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha agraït la participació ciutadana per cercar un nom per a la nova barca i ha destacat que «m’encanta que finalment el nom de la barca sigui “Virot”, una au marina protegida que només cria a les Illes Balears i que representa tot un símbol. Des del Consell de Mallorca treballam per fomentar i conservar el medi natural i marí i continuarem fent feina per donar a conèixer les embarcacions tradicionals, la seva construcció i la seva història».

La construcció d’aquesta barca, un gussi, ha estat possible gràcies a les plantilles del mestre Antoni Llonch. El gussi és una barca petita per pescar i té la mateixa forma a proa i a popa, i això li permet remar en les dues direccions amb facilitat. El concurs de noms s’ha fet en dues fases: en la primera part es va convidar la gent a fer propostes de noms. Es varen rebre un total de 100 propostes. D’entre aquestes, es varen preseleccionar les 12 millors i en la segona part del concurs s’ha demanat la votació d’un dels noms preseleccionats.

Alguns dels noms descartats han estat “Na Galera”, “Posidònia”, “Nuredduna” o “Faralló”, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt