Ara llegint
Tretze ajuntaments afectats per Juliette signen convenis amb el Consell per rebre 2’5 milions

Tretze ajuntaments afectats per Juliette signen convenis amb el Consell per rebre 2’5 milions

Tretze ajuntaments afectats per Juliette signen convenis amb el Consell per rebre 2'5 milions

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, han signat aquest dijous amb 13 ajuntaments de l’illa els convenis de col·laboració econòmica pels quals la institució insular abona 2,5 milions d’euros corresponents a les ajudes destinades a particulars afectats, el febrer passat, per la borrasca Juliette.

D’aquesta manera, la quantia que percebrà cada un dels municipis que s’han acollit a aquests fons ascendeix a 192.307,69 euros. Els beneficiaris que rebran aquestes ajudes són els següents: Artà, Búger, Escorca, Esporles, Felanitx, Fornalutx, Mancor de la Vall, Montuïri, Pollença, Sant Joan, Selva, Sóller i Vilafranca de Bonany.

Després de la signatura, que ha tingut lloc a la sala d’audiències, Llorenç Galmés ha destacat que el Consell de Mallorca «ha complert amb el seu compromís d’estar al costat dels ajuntaments i els seus veïnats, especialment quan més el necessiten; i, en aquest cas en concret, per a nosaltres és important que la institució insular contribueixi a reparar els danys causats per la borrasca». El president insular ha assenyalat que «ens vàrem comprometre a tirar endavant les ajudes abans que finalitzàs l’any i així ho hem fet, perquè és la nostra obligació».

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica s’ha referit «a l’enorme esforç que hem fet per complir amb el compromís de tirar endavant la línia de subvencions a ajuntaments i els convenis per a particulars».

«Hem treballat gairebé a contrarellotge perquè el suport econòmic arribi als damnificats», ha subratllat Amate, qui ha lamentat el « retard considerable a l’hora de concedir aquestes ajudes per la inactivitat de l’anterior equip de govern, que les havia deixat oblidades en un calaix. Era una convocatòria que presentava deficiències nombroses i que ni tan sols s’havia començat a tramitar». «Quan vàrem arribar al Consell, el primer que vàrem fer va ser accelerar aquestes subvencions i col·laboracions econòmiques perquè, tal com ens havíem compromès, abans que acabàs enguany estassin en mans dels qui han d’estar: els afectats, perquè puguin fer front als danys produïts per aquell temporal.»

Acord marc de col·laboració

El passat mes de novembre es va aprovar l’acord marc de conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els ajuntaments per cooperar econòmicament en la reparació dels danys soferts en els béns dels particulars a conseqüència de la borrasca Juliette. Així, transcorregut el període pertinent per adherir-s’hi, finalment, un total de 13 ajuntaments han sol·licitat aquests fons econòmics del Consell, per la qual cosa cadascun d’ells percebrà 192.000 euros fins a completar l’import de 2,5 milions d’euros d’aquesta línia d’ajudes.

Aquesta partida se suma als altres 2,5 milions d’euros destinats als ajuntaments, (la convocatòria dels quals es va aprovar el passat 20 d’octubre), fins a cobrir la partida total de 5 milions acordada per la institució insular per ajudar els damnificats per la tempesta. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt