Ara llegint
Agricultura reparteix mig milió entre 34 productors de patata afectats per Juliette

Agricultura reparteix mig milió entre 34 productors de patata afectats per Juliette

Agricultura reparteix mig milió entre 34 productors de patata afectats per Juliette

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ja ha resolt la pràctica totalitat dels expedients de la línia específica per al sector de la patata, que es va convocar el passat 31 d’octubre per pal·liar els efectes del temporal Juliette.

En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha volgut destacar «la intensa labor que s’ha fet per poder abonar al més aviat possible aquestes ajudes, per a les quals es van poder presentar sol·licituds fins al 7 de desembre passat. Som conscients de les necessitats que tenen els nostres pagesos i del fet que l’excessiva burocràcia i els terminis de l’Administració demoren la recepció d’aquests pagaments en un temps raonable. El nostre objectiu de legislatura és continuar rebaixant aquests terminis i poder ser molt més eficients», ha subratllat.

En concret, el FOGAIBA ja ha resolt 34 expedients, amb un import total de 555.358 euros. Amb això, la línia d’aquest sector quedarà pràcticament tancada.

Dins la convocatòria de les ajudes Juliette, una altra de les línies que es troba més avançada és la destinada al sector oví i caprí. En aquest sentit, el FOGAIBA també ha començat a pagar expedients. Així, aquesta setmana ja s’han abonat 9.864 euros corresponents a vuit expedients i durant les setmanes vinents es tancarà la línia amb una llista d’uns nou expedients més, amb un import que pot superar els 10.000 euros.

Nous pagaments de la PAC

Pel que fa a la resta de pagaments pendents de les ajudes de la política agrària comuna (PAC) 2023, la Conselleria d’Agricultura ha anunciat avui que en els pròxims dies es començaran a abonar les ajudes corresponents als ecorègims i a les ajudes associades, amb un import que supera els 4 milions d’euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt