Ara llegint
Antoni Seguí recull el Premi Honorífic Nacional de Joventut 2023 per la seva implicació en el sector primari

Antoni Seguí recull el Premi Honorífic Nacional de Joventut 2023 per la seva implicació en el sector primari

Antoni Seguí recull el Premi Honorífic Nacional de Joventut 2023 per la seva implicació en el sector primari

El director general de l’Institut de la Joventut (Injuve), David Veloso Larraz, ha lliurat aquesta setmana els Premis Nacionals de Joventut 2023 amb què aquest organisme reconeix cada any la trajectòria, l’esforç i el compromís dels joves que han desenvolupat una tasca rellevant en diferents àmbits de la societat. Un dels premiats ha estat el mallorquí Antoni Seguí Villalonga.

Injuve ha lliurat premis en sis categories diferents: Compromís social, Cultura, Medi Ambient, Esport, Ciència i Tecnologia i Drets Humans.

L’acte, que s’ha pogut seguir per streaming, ha estat moderat pel director del Centre Eurolatinoamericà de Joventut (CEULAJ) Carlos Carretero Utrilla. Veloso ha destacat el compromís, el talent i la dedicació dels guanyadors i n’ha agraït la generositat i solidaritat. “Són una referència per a la resta de joves. Aquests tipus d’experiències desmunten els mites que pateix la joventut”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha assenyalat que el lliurament dʻaquests premis suposa una “gran oportunitat per demostrar la tasca que moltes i molts joves duen a terme en benefici del bé comú i que poques vegades és reconeguda per la societat i per les institucions”.

En la categoria de Medi Ambient, el premi ha recaigut a Lucía Casal Vázquez, jove ramadera cooperativista de 20 anys que ha apostat pel medi rural, dedicant-se a la producció de boví de carn a la granja familiar, amb un enfocament de sostenibilitat ambiental a la seva explotació. Realitza a més una tasca de divulgació en xarxes socials per sensibilitzar i conscienciar altres joves sobre el respecte, la protecció i la conservació del medi ambient i el benestar animal. La candidatura de Lucía Casal va ser presentada a la convocatòria dels Premis Nacionals de Joventut 2023 per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, juntament amb l’Associació Galega de Cooperatives Agroalimentàries (AGACA). Aquest premi està dotat de 5.000 euros.

El jurat també ha concedit una menció honorífica, sense dotació econòmica, al mallorquí Antoni Segui Villalonga, en la categoria de Medi Ambient, per la seva tasca com a agricultor i ramader d’acord amb les mesures del Pacte Verd Europeu.

Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya va presentar la candidatura d’aquest jove cooperativista mallorquí juntament amb Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears. El director general de Cooperatives Agroalimentàries, Gabriel Trenzado, va assistir a l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Joventut i es va mostrar especialment satisfet perquè les dues candidatures presentades per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, juntament amb les Federacions de Galícia i Balears, hagin estat premiades en aquesta convocatòria.

“És la primera vegada que una organització aconsegueix dues distincions en aquests Premis i això ens omple d’orgull i ens anima a seguir treballant colze a colze amb els nostres joves cooperativistes. El relleu generacional al sector agrari i, en particular, a les cooperatives, és un repte en què treballem i en prova el Grup de Treball de Joves, on s’analitzen les preocupacions i necessitats d’aquest col·lectiu, es promouen iniciatives del seu interès, es potencia la seva formació i l’intercanvi d’experiències”.

La resta de joves premiats són: Esther Pina Ortín, a la categoria de Compromís social; Mario García Obrero, a Cultura; Carlos Sanz del Castillo, a Esport; Inés Mármol Peguero, a la categoria de Ciència i Tecnologia, i Núria Vilà Coma, en Drets Humans. A més del lliurament de premis, durant l’esdeveniment ha tingut lloc un col·loqui breu, protagonitzat pels joves premiats i el director general de l’Injuve, David Veloso.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt