Ara llegint
Càritas Mallorca i Endesa ofereixen formació en energies renovables a persones en situació de vulnerabilitat

Càritas Mallorca i Endesa ofereixen formació en energies renovables a persones en situació de vulnerabilitat

El desenvolupament de les energies renovables és imprescindible en el procés de transició energètica per a aconseguir la reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera, per tal de protegir el planeta de les conseqüències del canvi climàtic. Càritas Mallora i la Fundación Endesa s’uneixen per a impulsar aquest curs per a l’Ocupació Verda, que amb l’important increment de la instal·lació de noves plantes renovables possibilita millorar la formació, l’ocupació i la inserció laboral.

Aquesta formació és impartida per la Fundación Endesa i Càritas Mallorca amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social i afavorir la seva inserció laboral en un sector d’alta demanda laboral. La Fundación Endesa i Càritas Mallorca ja han col·laborat en vuit edicions del curs d’Electricitat i domòtica, i enguany és la primera edició del curs d’Ocupació Verda, amb 9 alumnes que han millorat la seva qualificació professional.

El divendres  passat a la seu d’Endesa a Sant Joan de Déu, es va dur a terme el lliurament de diplomes del curs per a l’Ocupació Verda, que s’ha realitzat enguany per primera vegada a Mallorca. L’acte va comptar amb la participació del Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull Anglada; Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears; Miquel Marín Gelabert, responsable de Projectes de Fundación Endesa; Esther Romero Lainez, directora de Càritas Mallorca; i Pilar Fuentes, Cap del Servei de Planificació, Acreditacions i Certificats de Professionalitat del SOIB.

Les classes han estat impartides des de l’àrea de formació i ocupació de Càritas Mallorca i ha comptat amb el suport i la col·laboració d’Asinem (Associació d’Instal·ladors Empresaris de Balears).

El curs, de 310 hores, va començar el passat mes de març i va comptar amb diferents mòduls de formació:

  • Mòdul de matèries transversals: Igualtat de gènere, competències digitals i laborals, mediambientals (40h)
  • Mòdul IRVE – Punt de recàrrega del vehicle elèctric (80h). Especialitat formativa (80h)
  • Mòdul d’Operacions Bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaica (90h)
  • Mòdul de pràctiques en empreses (80h) – en empreses associades a ASINEM (Cabot Associats, Instal·lacions PMS, URBIA Intermediació ING. i serveis i Baixa Tensió)
  • Curs de PRL electricitat de (20h)

El mòdul d’ “operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques”, de 90 hores, està acreditat pel SOIB i forma part d’un certificat de professionalitat de nivell I. Tots els continguts d’aquesta formació apareixen publicats en el BOE amb el certificat d’Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d’instal·lacions d’energies renovables (ENAE0111)

La col·laboració de la Fundación Endesa i Càritas a Mallorca per a la formació de col·lectius en situació de vulnerabilitat es desenvolupa des de 2012 i ja ha beneficiat a més de 150 persones, de les quals el 30% han trobat ocupació.

Avui en dia, les formacions amb Càritas s’imparteixen, a més de les Illes Balears, a totes les comunitats autònomes en les quals Endesa duu a terme gran part de les seves operacions, concretament a Andalusia, Aragó, Canàries, Castella i Lleó, Catalunya i Galícia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt