Ara llegint
Dia 11 d’abril, rècord balear en generació d’energia renovable

Dia 11 d’abril, rècord balear en generació d’energia renovable

Dia 11 d'abril, rècord balear en generació d'energia renovable

Les Illes Balears han arribat aquest mes d’abril al seu màxim històric de generació d’energia renovable amb la generació de 1.777 MWh el dia 11 d’aquest mes. Aquesta xifra supera l’anterior rècord, de 1.773 MWh corresponent al mes juliol de 2022 i per sobre dels rècords de primavera i tardor de 1.709 MWh, que es va produir el 29 de març d’aquest mateix any i que superà al del 2 d’octubre del 2022, quan es varen generar 1.571 MWh.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat en conèixer aquesta dada que «el fet de tenir una empresa pública d’energia com és l’Institut Balear de l’Energia, fa que les Illes Balears segueixin en la senda d’impuls de generació d’energia a través de fonts renovables. Les xifres que mostren el rècord de generació renovable a les Illes no fan més que demostrar la importància que té fer passes per ser sobirans energèticament. Hem de seguir amb l’impuls de les renovables a les Illes».

Per part seva, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha destacat que «tot i que el camí és el correcte, encara en queda molt per fer. No només hem de ser encara més eficients, sinó que, a més, hem de reduir el nostre consum. Ara ve una època en què les temperatures augmentaran, i tot i que tindrem més hores de sol per poder generar més energia és essencial ser més eficients en el seu ús i, per tant, reduir-ne el consum».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt