Ara llegint
El Ministeri d’Agricultura habilita 6’5 milions per a la renovació del parc de tractors

El Ministeri d’Agricultura habilita 6’5 milions per a la renovació del parc de tractors

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de dissabte passat un extracte de l’ordre de convocatòria d’ajudes corresponents al Pla de renovació del parc de maquinària (Pla Renove) 2022, que compta amb un pressupost de 6,55 milions d’euros per a dues línies d’ajudes: una dotada amb 2 milions d’euros per a l’adquisició de maquinària de sembra directa i una altra de 4,55 milions per a la renovació de la resta de maquinària, tractors i automotrius subvencionables.

Segons estableix l’ordre, si un cop esgotat el termini de presentació de sol·licituds queden fons disponibles a qualsevol de les dues línies, es podran utilitzar per satisfer la llista d’espera.

La convocatòria d’enguany és la primera que es publica sota les noves bases reguladores, aprovades el novembre de 2021, que recull una sèrie de novetats com l’augment del total de les ajudes i de les quanties base, per atendre les prioritats del Ministeri de Agricultura, Pesca i Alimentació en els àmbits de l’eficiència energètica, la seguretat a la feina, la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la reducció d’emissions de gasos contaminants.

Així mateix, les bases amplien la possibilitat de subvencionar l’adquisició de màquines trituradores de residus de collita i poda i els equips automotrius de manipulació i càrrega.

També s’admeten altres sistemes financers per a l’adquisició de la maquinària, com el lísing o rènting, cada cop més freqüents entre agricultors i ramaders.

L’objectiu principal del Pla RENOVE és facilitar la modernització del parc de maquinària, mitjançant l’ajuda a la compra de màquines i equips amb noves tecnologies que permetin dur a terme tècniques agrícoles més respectuoses amb el medi ambient. S’incentiva l’adquisició de diferents tipus de maquinària nova i la retirada de l’antiga, buscant reduir les emissions de CO2, d’amoníac i partícules, optimitzar l’aplicació d’insums i fixar carboni a terra. Es millora així l’adaptació a l’entorn i la protecció ambiental, a més d’introduir millores en eficàcia i seguretat a la producció primària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt