Ara llegint
Edgar Rodríguez elabora la millor tapa amb Oli de Mallorca: verat fumat

Edgar Rodríguez elabora la millor tapa amb Oli de Mallorca: verat fumat

Edgar Rodríguez del restaurant Can Simoneta Gastronòmic ha resultat guanyador del concurs de tapes amb Oli de Mallorca per cuiner professionals Oleotapa 2024, final del qual ha tingut lloc avui horabaixa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. El jurat, format per Jordi Cantó (estrella Michelin al restaurant Sa Clastra-), Miguel Vera (director de Serfoodie), Jaume Aguiló (president del Mercat de l’Olivar), José Maria Calonge (cap de departament de cuina de l’Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Tiffany Blackman (DO Oli de Mallorca) han considerat que la proposta que millor ha integrat l’Oli d’oliva verge extra ha estat el verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines del xef Edgar Rodríguez (Can Simoneta Gastronòmic de Canyamel). Kike Erazo cuiner del restaurant Morralla (Palma) ha estat el segon classificat amb un eclair d’oli farcit amb mantega d’OOVE, vel de taronja i tiradito de vieira marinada amb pols de tomàtiga de ramellet i ha tancat la llista de guanyadors el David Méndez del restaurant Cap Rocat-La Fortaleza amb la tercera posició amb enolimada de tallades amb hidromel de carabassa i escuma d’Oli de Mallorca. Els finalistes en aquesta desena edició del concurs han demostrat de nou el gran moment que experimenta la cuina de Mallorca amb suggeriments que, a més d’integrar l’Oli d’oliva verge extra com a ingredient bàsic, han sabut treure partit a les grans qualitats sensorials que ofereixen els sucs d’oliva amb denominació d’origen, en alguns dels casos mitjançant elaboracions d’alta complexitat tècnica que han aconseguit sorprendre tant al jurat com als assistents. Precisament, a més de la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca al plat, el jurat ha puntuat també aspectes com la presentació, la qualitat organolèptica de la tapa, la complexitat tècnica així com la correcta i professional preparació. Les altres propostes presentades a la final han estat uns engronsos amb gelat d’oli d’oliva i confitura de tomàtiga de ramellet del cuiner Miquel Serra (Hotel Portella) i un tartar de gamba vermella mallorquina i medul·la amb cruixent de galeta d’oli a càrrec del Mingo Salas( Bellaombra) Els premiats han rebut un pack Gran Selecció Oli de Mallorca (Oli Verderol, Oli d’un Temps, Es Verger, Olis Sóller, Son Mesquidassa, Sa Cadernera, Son Matge, Can Carro, Son Catiu, Oli Can Reyes, Oli Novembre, Son Mir, 7 Empelts, Treurer, Aubocassa i Roqueta); bons de compra al Mercat de l’Olivar i el primer classificat, a més a més gaudirà d’un passi de congressista per Madrid Fusion 2025. Aquesta edició d’Oleotapa 2024 Oli de Mallorca ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Mercat de l’Olivar, FOGAIBA, Ministerio de Agricultura i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Edgar Rodríguez, del restaurant Can Simoneta Gastronòmic ha resultat ser el guanyador del concurs de tapes amb Oli de Mallorca per a cuiners professionals Oleotapa 2024. La final ha tingut lloc avui horabaixa a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. 

El jurat, format per Jordi Cantó (estrella Michelin al restaurant Sa Clastra), Miguel Vera (director de Serfoodie), Jaume Aguiló (president del Mercat de l’Olivar), José Maria Calonge (cap de departament de cuina de l’Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Tiffany Blackman (DO Oli de Mallorca) han considerat que la proposta que millor ha integrat l’Oli d’oliva verge extra ha estat el verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines del xef Edgar Rodríguez (Can Simoneta Gastronòmic de Canyamel). 

Els tres primers concurs d’Oleotapa 2024.

Kike Erazo cuiner del restaurant Morralla (Palma) ha estat el segon classificat amb un eclair d’oli farcit amb mantega d’OOVE, vel de taronja i tiradito de vieira marinada amb pols de tomàtiga de ramellet i ha tancat la llista de guanyadors el David Méndez del restaurant Cap Rocat-La Fortaleza amb la tercera posició amb enolimada de tallades amb hidromel de carabassa i escuma d’Oli de Mallorca.  

Bon moment gastronòmic

Els finalistes en aquesta desena edició del concurs han demostrat de nou el gran moment que experimenta la cuina de Mallorca amb suggeriments que, a més d’integrar l’Oli d’oliva verge extra com a ingredient bàsic, han sabut treure partit a les grans qualitats sensorials que ofereixen els sucs d’oliva amb denominació d’origen, en alguns dels casos mitjançant elaboracions d’alta complexitat tècnica que han aconseguit sorprendre tant al jurat com als assistents. 

Precisament, a més de la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca al plat, el jurat ha puntuat també aspectes com la presentació, la qualitat organolèptica de la tapa, la complexitat tècnica així com la correcta i professional preparació. 

El verat fumat que ha estat mereixedor del primer premi.

Altres propostes

Les altres propostes presentades a la final han estat uns engronsos amb gelat d’oli d’oliva i confitura de tomàtiga de ramellet del cuiner Miquel Serra (Hotel Portella) i un tartar de gamba vermella mallorquina i medul·la amb cruixent de galeta d’oli a càrrec del Mingo Salas (Bellaombra)  

Els premiats han rebut un pack Gran Selecció Oli de Mallorca (Oli Verderol, Oli d’un Temps, Es Verger, Olis Sóller, Son Mesquidassa, Sa Cadernera, Son Matge, Can Carro, Son Catiu, Oli Can Reyes, Oli Novembre, Son Mir, 7 Empelts, Treurer, Aubocassa i Roqueta); bons de compra al Mercat de l’Olivar i el primer classificat, a més a més gaudirà d’un passi de congressista per Madrid Fusion 2025. 

Aquesta edició d’Oleotapa 2024 Oli de Mallorca ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Mercat de l’Olivar, FOGAIBA, Ministerio de Agricultura i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

El jurat del concurs, amb el president de la DO, Joan Mayol.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt