Ara llegint
La caça del boc, una nova via per atraure més turisme a Mallorca

La caça del boc, una nova via per atraure més turisme a Mallorca

La caça del boc, una nova via per atraure més turisme a Mallorca

El Consell de Mallorca participa enguany, una vegada més, a la fira cinegètica 2024, que se celebra en el recinte firal IFEMA de Madrid, del 14 al 17 de març, on compta amb un estand propi que exhibeix el boc balear com una espècie única en el món i ofereix informació sobre les peculiaritats de la caça d’aquest animal a Mallorca.

El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, acompanyat del director insular de Caça, Sebastià Perelló, han visitat l’expositor oficial, de 18 metres quadrats, que és el doble de superfície que en edicions anteriors.

El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha destacat que la fira «té un caràcter socioeconòmic molt important i, alhora, és una manifestació de la identitat rural».

L’estand del Consell de Mallorca s’ha convertit en punt de trobada d’una representació nodrida del sector cinegètic mallorquí: caçadors, tècnics, representants de la federació balear de caça i gestors de vedats de caça major. D’aquesta manera, Mallorca se suma a l’aposta d’altres comunitats autònomes i representacions ministerials del sector primari, on es mostren les últimes tendències, activitats i artesania cinegètica.

Bestard ha assegurat que «el nostre compromís amb el món rural i cinegètic és evident. El sector cinegètic és un instrument eficaç per al control de les poblacions animals, la millora de les economies del medi rural i la preservació de les espècies en risc. El sector cinegètic contribueix a generar activitat i ocupació, a més de ser una eina per a la conservació de la biodiversitat».

Un reclam

El boc balear s’ha convertit en el principal reclam de l’expositor del Consell en la fira que se celebra en la capital del país. Pedro Bestard ha destacat l’interès que han mostrat, tant caçadors com empreses comercialitzadores de destins de caça especialitzades a nivell internacional, al voltant «del boc balear (cabra salvatge mallorquina), un trofeu de caça major únic i exclusiu de la nostra illa».

Sobre aquest tema, Bestard ha assenyalat que «hem de donar a conèixer totes les coses bones que tenim. El boc balear és una espècie única en el món. La seva figura causa fascinació en caçadors de tot el món. De fet, venen a Mallorca per caçar-ne, per exemple, molts americans. L’impacte econòmic que això genera és espectacular. Es tracta de persones d’altíssim poder adquisitiu que deixen moltíssims doblers a la nostra illa».

L’estand del Consell de Mallorca “ofereix l’oportunitat perquè els representants de vedats de la nostra illa amb Certificat de Qualitat de Caça Major (sense el qual no es pot comercialitzar el boc balear) puguin promocionar de primera mà l’experiència que suposa caçar en Mallorca”, ha manifestat el conseller.

10.000 hectàrees

Avui dia, Mallorca disposa de tretze finques amb certificat de qualitat de caça major, amb una extensió en conjunt d’aproximadament 10.000 hectàrees.

En aquest sentit, Sebastià Perelló ha remarcat que “la certificació de qualitat es concedeix després de fer un control exhaustiu de la sobrepoblació de cabres assilvestrades, i després d’haver-se estabilitzat una població limitada de boc balear (cabra salvatge mallorquina), la varietat antiga originària i valuosa, que se censa cada any i s’expedeixen un nombre limitat de precintes per a l’abatiment dels animals que suposen un desequilibri de la piràmide poblacional.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt