Ara llegint
Mig miler de persones, inscrites per prendre part a l’Assemblea Ciutadana pel Clima

Mig miler de persones, inscrites per prendre part a l’Assemblea Ciutadana pel Clima

Mig miler de persones, inscrites per prendre part a l'Assemblea Ciutadana pel Clima

Fa unes setmanes es varen enviar 10.000 cartes aleatòries convidant la ciutadania a participar a l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca i, des de llavors, gairebé 500 persones s’han inscrit per a participar-hi. Ara l’organització comença el procés final de selecció que es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation.

Aquest procés es farà sota els criteris següents: gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. “El nostre objectiu és que la mostra de 60 persones sigui representativa de la realitat de Mallorca. A més, es vol promoure la participació de gent jove, a partir de 16 anys. Les generacions joves seran especialment afectades per la crisi climàtica” afirma Neus Ramis, facilitadora i coordinadora de l’Assemblea Ciutadana del Clima de Mallorca.

La primera sessió arrencarà el proper dissabte 19 de novembre. Les quatre sessions restants es celebraran els dies 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores. Les 60 persones que hi participaran cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: “Què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climatica de forma efectiva i socialment justa?

El grup estarà acompanyat per un equip de persones expertes que proveiran informació actualitzada sobre el canvi climàtic des de diferents vessants, així com un equip de facilitadors que garantiran que els debats siguin fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serveixin per a avançar en la lluita contra el canvi climàtic a Mallorca. Així mateix, les intervencions de les persones expertes estaran enregistrades i a l’abast de la ciutadania, el contingut de les reflexions i debats de les persones participants, es mantindrà confidencial durant tot el procès, per tal de garantir la tranquilitat i la absència d’interferències i pressions externes, i es faran públiques les propostes un cop acabat el procès.

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca està coordinada per un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt