Ara llegint
Som Pagesos, el 85% de la producció de fruita i hortalissa de Mallorca i 21 milions d’euros de negoci

Som Pagesos, el 85% de la producció de fruita i hortalissa de Mallorca i 21 milions d’euros de negoci

Som Pagesos, el 85% de la producció de fruita i hortalissa de Mallorca i 21 milions d'euros de negoci

Els membres de Som Pagesos (entitat integrada per Agromallorca SAT, Terracor, Es Merca i Agroilla) han fet una valoració molt positiva de la producció agroalimentària de l’any. Ha estat una temporada en la qual s’han produït més de 18 milions de quilos de producte local, amb un valor de 20,8 milions d’euros. Un 23,4% de la producció ha estat de tomàtiga, un 16% de síndria, un 11% de meló i un 6,5% de cogombre, entre altres productes.

Aquestes són algunes de les dades del balanç anual de Som Pagesos, presentades pels seus gestors en un acte en el que hi varen prendre part el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i la gerent de IRFAP, Georgina Brunet.

A més, s’ha presentat l’estudi “Els valors ambientals de l’agricultura local. L’exemple de Som Pagesos” realitzat per l’IRFAP. Segons les dades recollides en aquest estudi, l’objectiu del qual ha estat valorar com el producte local contribueix a la sostenibilitat ambiental, el consum de fruites i hortalisses produïdes a Mallorca redueixen fins al 55% les emissions de CO₂ a l’atmosfera. A més, i tenen les dades, el balanç de carboni (diferència entre absorcions i emissions) entre el CO₂ que emeten les fruites i hortalisses produïdes a Mallorca i el que retenen, enfront del producte importat és també molt favorable: 64 tones enfront de 26.

Som Pagesos és una iniciativa dels quatre majors productors agroalimentaris de Mallorca, que es va crear amb l’objectiu de defensar i promocionar el producte local, de proximitat i de temporada. Actualment, representen el 85% de la producció de fruita i hortalisses de Mallorca, amb un miler d’hectàrees de superfície produïda i més de 600 treballadors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt