Mateu Ballester assumeix la presidència de la Creu Roja Illes Balears
La Creu Roja Espanyola ha finalitzat el seu procés electoral per a la renovació dels càrrecs electius dels seus Òrgans de Govern, d’Assessorament i Control de la Institució. En el transcurs d’aquest procés ha estat elegida la nova presidenta de la Creu Roja Espanyola, Maria del Mar Pageo, mentre que el nou president de la Creu Roja a les Illes Balears serà Mateu Ballester, per al període de 2023a 2027, atenent així la proposta realitzada pels membres del Comitè Autonòmic de l’organització.
A les Illes Balears, ben igual que a la resta de l’estat, una vegada nomenades les presidències autonòmiques, és el torn del nomenament dels màxims representants de l’àmbit local, procediment que ha finalitzat aquest mes de juliol, amb el nomenament o renovació, per part del president autonòmic, de les presidències de la Creu Roja a Menorca, Mallorca, Eivissa i Formentera.
A Mallorca aquest procés ha finalitzat amb el nomenament de tres noves presidències (Manacor, Felanitx i Inca) i la renovació del president de la Creu Roja a Sóller.
Creu Roja a Manacor
Mateu Ballester, després d’haver estat nomenat president autonòmic, deixa la presidència local de la Creu Roja a Manacor. En el seu lloc, ha estat nomenada Margalida Roman Brunet, que serà la nova presidenta a Manacor per als propers 4 anys (2023-2027).
Creu Roja a Felanitx
Miquel Artigues no accedeix a la reelecció després de finalitzar el seu darrer mandat. En el seu lloc, ha estat nomenat Antonio Martínez Hurtado, que serà el nou president de l’assemblea a Felanitx per al període 2023-2027.
Creu Roja a Inca
Rafael Risco Garcia serà el proper president de la Creu Roja a Inca que, passa de ser una Delegació Local a una Assemblea Local. El nou president ha estat nomenat per petició del Comitè Local per als propers 4 anys.
Creu Roja a Sóller
Joan Albertí Sastre renova la presidència per als propers 4 anys (2023-2027), càrrec que ocupa des del 2019.
La Creu Roja a Alcúdia, Capdepera i Marratxí seguiran sent delegacions territorial. Resten pendents de nomenar la figura de delgat.
A més, la Creu Roja ha aprovat les línies estratègiques dels propers quatre anys.
Amb la premissa central de treballar per una ‘Creu Roja de les persones’, les noves presidències, volen seguir abordant els compromisos de les sis àrees de coneixement de la Institució: Socors, Inclusió Social, Ocupació, Salut, Educació i Medi Ambient per a estar a prop de les persones en situació de vulnerabilitat i oferir les millors i més ràpides respostes a les seves necessitats.
A més, es treballarà per una Creu Roja que aborda aspectes relacionats amb el canvi climàtic, la no discriminació i la igualtat d’oportunitats amb l’objectiu d’aconseguir entorns saludables, segurs, sostenibles i inclusius.
Una Creu Roja de solucions i respostes integrals i àgils, i que augmenta les capacitats de les persones i la seva autonomia personal. Una Creu Roja que està a tot arreu, i que s’adapta a les necessitats canviants i creixents de la població; una Organització rellevant amb un propòsit, un posicionament enfortit i una imatge més coherent i consistent que aconsegueix a més i més joves audiències. Una Creu Roja altament digitalitzada, i amb capacitat per a anticipar-se, amb una major base social i el major nombre de persones voluntàries de la seva història.
“Una Organització de la Societat per a la Societat amb l’únic propòsit de Ser Millors”, han assenyalat.