Ara llegint
Recollides unes 350 kg de residus a una zona d’especial interès biològic de la Marina de Magaluf

Recollides unes 350 kg de residus a una zona d’especial interès biològic de la Marina de Magaluf

Voluntariat de la Creu Roja i dues brigades de neteja d’Estel de Llevant, han dut a terme al llarg del matí d’avui una neteja a l’Àrea Biològica Crítica (ABC) de la Marina de Magaluf, en col·laboració amb el servei de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Calvià i la Conselleria de Medi Ambient i Territori. A l’espera de fer el pesatge final, s’han recollit en torn de 350 kg de residus.

Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya europea Let’s Clean Up Europe 2022, i té com a objectiu netejar aquesta zona d’especial interès biològic del municipi de Calvià i sensibilitzar la població sobre el problema dels residus, especialment en la zona prelitoral, així com donar visibilitat a les espècies endèmiques presents en l’ABC de Magaluf i els esforços que es fan per la seva conservació.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, han agrait als voluntaris i voluntàries de la Creu Roja i a les brigades d’Estel de Llevant, i a tot el personal tècnic que hi ha participat, la seva tasca que ha possiblitat que s’hagin omplit 4 contenidors d’envasos, 2 contenidors de vidre i 2 contenidors grossos de rebuig.

A la trobada també hi han assistit el regidor de la zona de Magaluf, Marc López; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó; i el coordinador de Medi Ambient de Creu Roja, Marc Ayats.

A l’acció també hi ha participat personal de Calvià 2000, que ha aportat els contenidors, ha fet la retirada i durà a terme el pesatge dels residus. El departament d’Educació ambiental, Qualitat Ambiental i Residus ha proporcionat material i una brigada de neteja, a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible. Prèviament a la neteja, personal tècnic de Protecció d’Espècies ha fet una explicació sobre l’Àrea Biològica Crítica de la Marina i les espècies endèmiques que hi són presents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt