Ara llegint
Més de 8.600 infants i joves passen aquest estiu pel campament de la Victòria

Més de 8.600 infants i joves passen aquest estiu pel campament de la Victòria

La temporada alta en el campament de la Victòria, a Alcúdia, que gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ja fa setmanes que viu el seu ple amb un increment notable dels infants i joves que hi fan i faran estada respecte de la temporada passada. Enguany, fins a finals de setembre, n’hi hauran passat 8.698, amb un total de 21.303 estades, mentre que la temporada anterior, en temps de restriccions per la covid-19, la xifra total va ser de 6.190 infants i joves i un total de 16.000 pernoctacions. La diferència de més respecte de l’any passat supera els 2.400 infants i joves i les 5.300 pernoctacions.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha visitat aquest matí les instal·lacions amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora. Els han acompanyat la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, el director insular de Joventut, Alexandre Segura, i el director de l’IBJOVE, Tià Lliteres.

“Estam donant una oferta molt important de lleure a les families durant l’estiu”, assenyala la consellera Fina Santiago. “En el moment en el que estam, de pràcticament plena ocupació, que el campament hagi  recuperat la seva normalitat al cent per cent després de les restriccions de la temporada passada facilita la convivència i sobretot la conciliació de la vida laboral i familiar i, a més, en un espai de qualitat i privilegiat com és aquest”.

Millora de les instal·lacions

Des del 2020 la Conselleria d’Afers Socials i Esports ha invertit un muntant de 530.000 euros per a millores al campament, entre les quals hi ha: adaptació i supressió de les barreres arquitectòniques dels accessos de la zona dels serveis sanitaris i d’accessibilitat a la zona de recepció; reubicació i millora de l’espai de recepció i zona de reunions; instal·lació de zones d’ombra per fer activitats a la zona d’acampada; adaptació de l’antiga capella com a espai multifuncional; instal·lació d’un circuit de troncs de restes de poda i tala de pins; tancament perimetral del campament amb baranes d’ullastre gràcies a una inversió de l’Ajuntament d’Alcúdia; canvi d’ubicació del pàrquing i contenidors de fems; neteja de l’entorn per prevenció de perill d’incendi; poda i tala de pins que representaven perill; protecció dels arbres petits; reforma per a ús de l’aljub central situat a la cuina; sanejament del mur de marès de la zona d’acampada; instal·lació de més punts de fonts d’aigua noves; instal·lació de vestuari personal, d’un porxo nou a la zona d’acampada; tancament del transformador de corrent i del menjador i la cuina; instal·lació de cartelleria de fusta de tot el campament; millores del sistema de cablejat i il·luminació; o la instal·lació de rampa d’accés als banys i vestidors.

Activitat
Durant els mesos d’abril, maig i juny han tingut lloc principalment activitats per a centres educatius. Aproximadament uns 80.

És a partir de finals del mes de juny que les activitats que s’hi duran a terme són campaments d’estiu, que organitzen tant el Consell de Mallorca (finals de juny i tot el juliol) com diferents entitats, ja siguin esplais, escoltes, empreses de lleure educatiu, centres educatius, associacions juvenils, etc.

Les activitats de lleure educatiu que es duen a terme al campament de la Victòria promouen l’educació en valors i hàbits saludables en un àmbit d’educació no formal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt