Ara llegint
Bunyola recull 34 propostes viables de 236 persones que han pres part en un procés de participació ciutadana

Bunyola recull 34 propostes viables de 236 persones que han pres part en un procés de participació ciutadana

L’enquesta de participació ciutadana realitzada des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’empresa GRAM ha ofert resultats que han estat qualificats de “realment interessants” després que 236 persones hi han participat emplenant el formulari web o de forma presencial a les taules informatives.

El 57,5% dels enquestats són dones, el 40,3% homes i la resta no ho han especificat. Per grups d’edat, el més nombrosos responen a la franges de 51 a 60 anys (27%), de 41 a 50 anys (26,6%) i de 31 a 40 anys (21,5%). El 70,9% dels participants resideixen al nucli antic, el 16,7% a la urbanització de Palmanyola i el 12,4% a habitatges en zones rústiques.

Segons han destacat fonts del consistori bunyolí, “la cultura de la participació enforteix el sistema democràtic, contribueix a una major transparència i genera implicació, una manera directa de fer poble”.

De totes les aportacions recollides, 34 propostes han passat a valoració tècnica. Per tant el ventall és ample, tot i que hi ha moltes que que mantenen una interrelació: neteja a diferents indrets i recollida de fems,  actuacions a les zones infantils, revisió de la circulació i drets dels vianants, usos i taxes dels espais esportius, senyalització i retolació, actuació amb els animals domèstics, foment de rutes culturals i turisme de muntanya, foment de la participació, punts d’informació fora del nuclis urbans i ajuts a les associacions.

Altres punts que també han sorgit a l’enquesta afecten a les instal·lacions de l’escoleta, el material de la policia local, El Pla d’Ordenació Urbanística i ocupació de la plaça i d’altres espais municipals.

Finalment, hi ha altres dos punts que responen a un tractament diferent. D’una banda la major atenció a la legalitat urbanística dins rústic. Són competències en mans de l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell. D’altra banda, la reformulació de la Creu dels caiguts. La Creu, donant compliment a la Llei de Memòria Històrica i als programes electorals de les formacions de l’equip de govern, s’eliminarà de la seva ubicació actual. En paral·lel, ja s’ha obert un procés de participació ciutadana per tal de decidir de quina manera es cobreix l’espai.

Aquest és el resultat de l’enquesta. Des de l’Ajuntament han explicat que “ens hagués agradat que la participació fos major i de fet esperam que s’incrementi en posteriors consultes” i s’han compromès a informar de l’evolució dels projectes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt