Ara llegint
Una promoció d’habitatges de protecció oficial de Formentera, premi LIFE pel seu ús de la posidònia

Una promoció d’habitatges de protecció oficial de Formentera, premi LIFE pel seu ús de la posidònia

El projecte Life Reusing Posidònia ha resultat ser el guanyador de la quinzena edició dels premis LIFE 2021 que atorga la Unió Europea en la categoria de Medi ambient. Es tracta d’un projecte que consisteix en la construcció i monitoratge del funcionament de 14 habitatges de protecció pública en règim de lloguer promogudes per l’IBAVI a Sant Ferran, Formentera.

Els guardons, que des de la mateixa organització defineixen com “Green Oscars”, reconeixen els quinze projectes LIFE finalitzats en 2020 més innovadors, inspiradors i eficaços en tres categories: acció climàtica, protecció de la natura i medi ambient, aquesta última és en la qual la promoció de la IBAVI ha resultat guanyadora.

L’arquitecte de l’IBAVI, Carles Oliver, en el seu discurs d’agraïment en rebre el guardó, ha destacat la importància que l’actual gerent de l’entitat, Cris Ballester, hagi “comprat la història”, per tant Life Reusing Posidònia “ja no és només un prototip, sinó que ara estem portant aquest projecte d’habitatges a totes les Illes Balears”. D’aquesta manera, el model d’arquitectura sostenible iniciat a la promoció de Formentera, s’està aplicant actualment a les promocions d’obra nova que es duen a terme actualment des de la IBAVI.

El programa LIFE+ és l’instrument de finançament de la UE per la protecció i conservació de l’ambient, mitjançant el qual es van subvencionar els habitatges de Sant Ferran. D’entre els 15 projectes nominats, un jurat expert selecciona els guanyadors que han estat anunciats aquest dimecres, coincidint amb la Setmana Verda de la UE, l’esdeveniment ambiental més gran d’Europa.

Life Reusing Posidònia  té com a objectiu demostrar la viabilitat de decréixer en consum de recursos i créixer en confort mitjançant  la utilització de sistemes constructius de baix impacte ambiental que redueixen els efectes col·laterals dels models productius actuals. A més de dissenyar un edifici de consum gairebé nul, es va prioritzar la utilització de materials ecològics els més locals possibles.

La construcció dels 14 HPP  va concloure en 2017, a pesar que els resultats del projecte es van lliurar en la Comissió Europea el passat 2020.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt