Ara llegint
Consell i Govern acorden que les ajudes al paisatge agrari d’Eivissa assoleixin el milió d’euros

Consell i Govern acorden que les ajudes al paisatge agrari d’Eivissa assoleixin el milió d’euros

Consell i Govern acorden que les ajudes al paisatge agrari d'Eivissa assoleixin el milió d'euros

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí, s’han reunit avui amb el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears, Joan Simonet, qui, acompanyat del director general de Pesca, Antoni Maria Grau, han abordat diversos temes d’actualitat al sector primari insular.

Així, el Consell d’Eivissa i la Conselleria han acordat incrementar les aportacions que ambdues institucions fan a la línia d’ajudes per a la recuperació, el manteniment i la consolidació de l’entorn agrari, que gestiona el Consell Insular d’Eivissa, perquè assoleixin el milió d’euros. S’ha de recordar que aquesta línia d’ajuda compta finançament de l’Impost de Turisme Sostenible, que habilità una partida de 2.642.244 euros per a cobrir cinc convocatòries, una ajuda que ha quedat curta i que ha obligat al Consell d’Eivissa a suplementar-la amb fons propis per assolir, actualment, els casi 700.000 euros anuals.

“Aquesta línia va començar amb prop de 200 beneficiaris i, en la darrera convocatòria ha tingut més de 700, amb un impacte molt positiu per al paisatge insular, permetent no només mantenir finques sinó recuperar algunes que ja havien set abandonades”, ha detallat el president Vicent Marí.

D’altra banda, el conseller Joan Simonet s’ha compromès a participar en el finançament de les obres de reforma de l’escorxador d’Eivissa, que es troben en fase de licitació, i que amb un cost d’1.385.154 euros permetrà augmentar la capacitat productiva d’aquesta planta i, a la vegada, incorporar una nova línia de sacrifici de conills, a l’hora que es permetrà complir amb totes les normatives actuals en matèria d’indústries càrniques. El conseller balear ha explicat que “si no hi ha escorxadors, no hi ha ramaderia possible. Si estam apostant cada vegada per un producte més local i més proper, hem de correspondre amb una infraestructura que estigui a l’alçada”.

La bassa de Sa Rota

Finalment, s’han abordat altres assumptes, com la problemàtica de la bassa de sa Rota, que malgrat estar llesta per poder subministra aigües terciàries (procedents de depuradores) a alguns agricultors, la manca de potència elèctrica en el sistema de bombeig fa impossible el seu ús. En aquest sentit, el Consell Insular i el Govern balear han abordat la possibilitat de pressionar la companyia elèctrica per tal de resoldre aquesta mancança, a l’hora que de manera provisional s’instal·lin grups electrògens que permetin posar en marxa aquesta infraestructura en el quart trimestre d’enguany.

També la conselleria balear ha anunciat la incorporació en poques setmanes de dos vigilants de pesca que operaran a les reserves marines i que complimentaran l’equip d’inspecció pesquera del Consell Insular que, actualment, compta amb dos inspectors.

Després de la reunió, el president Vicent Marí ha volgut agrair el tarannà col·laboratiu del nou equip de la conselleria, “demostrant que els problemes d’Eivissa són importants per aquesta conselleria que tindrà en el Consell Insular una institució reivindicativa però a l’hora col·laboradora, amb la intenció que el sector primari pugui tenir al seu costat una administració àgil, resolutiva i propera”. En aquest sentit el conseller Simonet ha recordat que “tant el president com el director insular tenen els telèfons de la conselleria i el meu mateix al seu abast per tot allò que el sector primari d’Eivissa necessiti, perquè el més important no és qui posa el logotip o qui es fa la foto, sinó que les solucions arribin ràpid a tot el sector”.

Pesca

Simonet i Grau han tingut després un encontre amb els presidents i representants de les confraries de pescadors i cooperatives agrícoles de l’illa d’Eivissa. Hi han estat presents, entre altres, la Cooperativa de Sant Antoni; la Cooperativa Agrícola de Santa Eulària; Agroeivissa; Ecofeixes; Peix Nostrum (Confraria Eivissa); la Confraria de Sant Antoni i la Cooperativa Ramadera d’Eivissa, així com la Mancomunitat de l’Escorxador. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt