Ara llegint
El Consell d’Eivissa ordena la demolició d’un xalet de grans dimensions a la costa de Sant Antoni

El Consell d’Eivissa ordena la demolició d’un xalet de grans dimensions a la costa de Sant Antoni

El Consell d'Eivissa ordena la demolició d'un xalet de grans dimensions a Sant Antoni

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha ordenat la demolició d’un xalet il·legal de grans dimensions situat a primera línia de costa que recentment ha estat objecte d’una reforma integral i ampliació sense disposar de llicència municipal d’obres.

Aquestes actuacions s’han executat a una parcel·la ubicada entre Cala Llosar i Cala Salada (Sant Antoni de Portmany) en Sòl Rústic Protegit Àrea de Protecció Territorial de Costa.

Entre les actuacions que son objecte d’enderrocament es troben: l’habitatge – xalet de dues plantes, diverses terrasses, 7 sales tècniques, una piscina, murs i tancaments i un camí privat d’accés a la costa que transcorre per zona de servitud de protecció fins a domini públic.

Totes aquestes actuacions, segons han explicat des del Consell Insular, són contràries a l’ordenació territorial i urbanística i per tant manifestament il·legalitzables, el que suposa que la propietat haurà d’enderrocar aquestes construccions en un termini de 12 mesos.

Pel cas d’incompliment de l’ordre, la propietat s’enfrontarà a la imposició de fins a 12 multes coercitives per import de 75.346 euros cadascuna d’elles -corresponent al 10% del valor de les obres executades-.

Si així i tot la propietat no procedís a l’enderrocament, el Consell Insular podrà executar la demolició repercutint les despeses a l’infractor.

Delicte contra l’ordenació del Territori

Respecte a aquestes actuacions el Consell ha informat també que actualment existeix un procediment penal que està sent instruït pels Jutjats d’Eivissa per la possible comissió d’un delicte contra l’ordenació del Territori, fets que poden comportar penes de fins a quatre anys de presó.

Al llarg d’aquesta legislatura, el departament de Gestió del Territori ha aconseguit que s’enderroquin cinc construccions il·legals (un habitatge a Cala d’Hort, un habitatge a Corona, dos construccions tipus yurta en ANEI i una instal·lació a costes) i ha remès a Fiscalia sis denuncies per delictes contra la ordenació del territori en sòl protegit que, a més de la seua corresponent sanció, des del Departament de Gestió del Territori es recorda que aquests fets poden comptar penes de fins quatre anys de presó.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt