Ara llegint
Eivissa jubila la vella embarcació del servei d’inspecció de pesca i n’incorpora una de nova

Eivissa jubila la vella embarcació del servei d’inspecció de pesca i n’incorpora una de nova

Eivissa jubila la vella embarcació dal servei d'inspecció de pesca i n'incorpora una de nova

El Consell Insular d’Eivissa ha presentat la nova embarcació que s’ha incorporat al servei d’inspecció de pesca de la institució i que suposa, segons han explicat, una important millora per a les tasques d’inspecció que ens permetrà donar cèrcol als infractors d’una manera més àgil i efectiva ja que els inspectors podràn cobrir de manera més efectiva tot el litoral de l’illa d’Eivissa al tenir una major velocitat de creuer. 

Aquesta nova embarcació construïda per la drassana AISTER i adquirida per un import de 354.000 euros, substitueix l’embarcació Rall, de l’any 2001, que ja acumulava més de 22 anys d’activitat i que havia quedat desfasada a nivell tecnològic i amb elevades despeses de manteniment.

Aquesta nova embarcació Artet, rep el nom d’un art de pesca tradicional d’Eivissa per capturar gerret  i com ha explicat el president, com a característiques bàsiques té una eslora de 9.40 i mànega de 3.10 metres a més d’estar dotada d’un habitacle interior.

La seva cabina de control té pràcticament una visibilitat de 360 graus i assegura una fàcil atracament i maniobrabilitat. La consola té uns equipaments electrònics avançats amb totes les ferramentes necessàries pel les tasques d’inspecció pesquera.

Està dotada de dos motors fora borda de 300 CV que permeten una velocitat de creuer per damunt els 25 nusos i poden assolir en casos de necessitats puntuals velocitats de 40 nusos.  Així mateix com a característiques diferencials presenta una proa elevada per poder realitzar les inspeccions i poder saltar a altres embarcacions i pels costats presenta dos obertures per poder accedir a embarcacions de mes petites dimensions.

A més durant l’any 2022 els dos inspectors de pesca del Consell d’Eivissa s’han format en el maneig de drons i s’ha dotat al servei de pesca d’un Dron model AUTEL EVO per poder realitzar inspecció de pesca amb una autonomia de fins a 40 minuts i amb càmera de vídeo de 6K, pel qual suposarà una important eina de treball.

L’equip de Inspecció de Pesca del Consell Insular d’Eivissa està format per dos inspectors i un patró de cabotatge. Les tasques d’Inspecció són molt diverses i engloben des de la captura del peix (inspecció a pescadors), punt de comercialització (llotges, distribuïdors i peixateries), transport i restauració,  fins que arriba al consumidor final .

Aquest servei rep suport per part de la Guardia Civil a través del SEPRONA, amb els que ha realitzat diverses actuacions de control a la pesca recreativa, transports de mercaderies i restauració realitzant diverses campanyes d’Inspecció al llarg del 2022. La Inspecció de Pesca del Consell Insular d’Eivissa, també col·labora de manera activa amb els Inspectors de Pesca del Govern Balear en campanyes de control de comercialització dels productes pesquers dutes a terme a l’illa d’Eivissa i amb el Servei de Vigilància de la Reserva Marina de la costa Nord-Est d’Eivissa- Tagomago. Aquesta col·laboració també es duu a terme al Inspectors de Pesca de la Secretaria General de Pesca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt