Ara llegint
La Reserva de Biosfera de Menorca s’adhereix a la Federació EUROPARC-Espanya, el principal fòrum per a la gestió de les àrees protegides de l’Estat

La Reserva de Biosfera de Menorca s’adhereix a la Federació EUROPARC-Espanya, el principal fòrum per a la gestió de les àrees protegides de l’Estat

Menorca ja forma part de la Federació EUROPARC-Espanya, el principal fòrum professional per a la gestió de les àrees protegides de l’Estat. L’adhesió va ser aprovada per majoria al Ple del Consell Insular del passat dilluns 16 de maig i es va fer efectiva el 23 de maig després de la publicació de l’acord al BOIB.

La Reserva de Biosfera de Menorca, considerada Àrea Protegida segons la legislació estatal de patrimoni natural i biodiversitat, participarà així en el debat i l’elaboració de propostes de millora dels espais naturals adherits a aquest fòrum. Un fòrum que també participa activament a la Federació EUROPARC, organització paneuropea creada el 1973 que reuneix institucions de 39 països dedicades a la gestió d’àrees protegides i la defensa de la natura.

Entre els objectius generals d’EUROPARC-Espanya hi ha facilitar i donar suport a les relacions entre els espais protegits de l’Estat espanyol, promoure projectes comuns, fomentar la formació i informació entre espais protegits, així com prestar serveis a institucions públiques en l’àmbit de la millora dels espais protegits. A més, actua com a observatori de l’evolució i l’estat de la qüestió dels espais protegits de l’Estat espanyol.

Amb aquest acord Menorca formarà part d’un forum on estan integrades totes les administracions que treballen en la gestió d’Àrees Protegides: les comunitats autònomes de l’Estat, diverses diputacions provincials i l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, òrgan responsable de la coordinació i impuls de la Xarxa de Parcs Nacionals i coordinador del Programa MaB Espanya de la UNESCO i de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera.

Aquest fòrum destaca, entre altres activitats, per ser impulsor de la Carta Europea de Turisme Sostenible a Espais Naturals Protegits (CETS), un mètode i un compromís voluntari per aplicar els principis de turisme sostenible a espais protegits, per la implementació d’un Sistema de Qualitat Turística; per elaborar instruments de gestió d’espais protegits; impulsar cursos de formació en la matèria; o per la transferència i intercanvi de bones pràctiques i la creació de manuals tècnics que permeten guanyar eficiència en la gestió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt