Ara llegint
Mae De la Concha diu que el sector primari ha de ser “pioner” i “un puntal en la diversificació econòmica de les Balears”

Mae De la Concha diu que el sector primari ha de ser “pioner” i “un puntal en la diversificació econòmica de les Balears”

Mae De la Concha diu que el sector primari ha de ser "pioner" i "un puntal en la diversificació econòmica de les Balears"

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha destacat el paper «pioner i puntal que ha de tenir el sector primari en la diversificació econòmica de les Balears». De la Concha ha remarcat que el sector és «en un molt bon camí, ha de ser el primer, és el que ens salvarà a tots – pel proveïment d’aliments en territoris illencs- i ha de comptar amb el reconeixement econòmic i social».

La consellera ha explicat en el III fòrum Agro Menorca, organitzat entre el diari Menorca i el Banc Santander, els objectius assolits aquesta legislatura. Ha destacat el reconeixement de la insularitat en la nova PAC 2023-2027. De la Concha ha remarcat que el sector primari de Menorca percebrà, de pagament bàsic, un 63% més per hectàrea, que fins ara. Això ha estat possible gràcies al reconeixement de les Balears com una regió socioeconòmica específica.

A la vegada, ha detallat, que els joves que s’incorporin comptaran amb un plus d’un 100% més i les dones, un 15% més. «No ho és tot, però serà un matalàs que els permetrà respirar», ha recordat. També ha afegit que «treballar conjuntament, tots a una, deixant de banda diferències ideològiques, ha estat un èxit del sector, amb els que treballam per subsectors, com el vi, la mel, el lacti o la fruita seca, entre d’altres».

Així mateix ha apel·lat a «animar als joves» a incorporar-se al sector, a contar-los les «diferents possibilitats de futur que hi ha, el llegat disponible i a posar-hi imaginació». «Tot el treball cooperatiu és fonamental i té el nostre suport, junts se pot arribar més enfora, i el camí per recórrer és llarg», ha explicat. De la Concha ha incidit també en el fet que «una comunitat que no disposa d’aliments és una comunitat morta i això s’agreuja especialment en el cas d’unes illes». «És de sentit comú, i Menorca és un poble savi, que el sector primari ocupi l’espai que li correspon i que ha de ser prioritari», ha conclòs.

Reforç de personal

La consellera ha afirmat també que en el proper pressupost la conselleria comptarà amb un reforç de 30 persones més per a gestionar línies d’ajuda, per a la vigilància de reserves marines, o per a controlar els fraus agroalimentaris. En aquest sentit, ha explicat que el pròxim any s’incorporaran dues persones al servei d’inspecció de fraus agroalimentaris per a reforçar l’aplicació de la llei de la cadena alimentària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt