Ara llegint
Menorca participa a Turespaña amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada

Menorca participa a Turespaña amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada

Menorca participa a Turespaña amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada

La directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, ha participat aquesta setmana a Barcelona a la II edició de la Convenció Turespaña, un espai de trobada que reuneix la xarxa d’oficines de Turespaña a l’exterior amb diferents destinacions turístiques, entre elles, Menorca. Durant els dies 3 al 5 d’octubre, la convenció es convertí en un lloc per a afavorir l’intercanvi d’informació i experiències i fer-ne una reflexió conjunta del sector turístic sobre els reptes de futur. 

En el cas de Menorca, l’assistència a aquesta convenció ha tingut com a objectiu treballar conjuntament amb les OETs (Oficines de Turespaña a l’exterior) en les línies d’actuació per al 2023. La desestacionalització de la temporada i la consolidació de productes turístics com la cultura (la candidatura de la cultura talaiòtica a Patrimoni Mundial de la UNESCO) o la Reserva de Biosfera (que en 2023 compleix 30 anys), han estat els temes centrals de les trobades que ha mantingut Laura Ruiz. Amb els representants de Turespaña, Blanca Pérez-Sauquillo López, subdirectora general de Marketing Exterior del Turisme; i Felipe Formariz Pombo, subdirector general d’Estratègia i Serveis al Sector Turístic, les trobades han servit per a continuar treballant conjuntament en productes turístics que contribueixin a desestacionalitzar la temporada turística.

A més de trobades estratègiques de promoció, la delegació menorquina a la Convenció Turespaña ha aprofitat aquest fòrum per a contactar amb delegacions de Turespaña en mercats turístiques d’interès per a Menorca. Així, la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus ha mantingut reunions amb representants de mercats ja consolidats, com ara França, Itàlia o Regne Unit. En el cas d’Itàlia, s’ha valorat positivament el fet que l’avançament de la connectivitat amb les ciutats de Roma i Milà aquest any, que es va iniciar al mes d’abril, hagi permès una major redistribució del flux de visitants d’un mercat tradicionalment concentrat en els mesos centrals de l’estiu. Amb el director de l’OET de Regne Unit, es va xerrar de la necessitat de potenciar i augmentar els vols directes entre Menorca i Regne Unit als mesos d’hivern.

Durant aquesta convenció, Laura Ruiz també s’ha reunit amb els representants de les OETs de Berlín i Frankfurt per a continuar fent feina per recuperar quota d’aquest mercat emissor amb un perfil de visitant que, enguany, s’ha interessat principalment per les propostes en turisme actiu i de natura que ofereix l’illa. 

La directora insular també s’ha trobat amb delegats d’altres destinacions com ara Viena (Àustria), Brussel·les (Bèlgica) i països nòrdics. Amb la subconsellera de Turespaña en Nova York, Elena Fouce, s’ha valorat la possibilitat d’aprofitar les sinergies amb el vol directe que hi ha entre Nova York i Mallorca per organitzar press trips i fam trips de periodistes i agències de viatges novaiorquesos a Menorca. 

Hosteltur

També a Barcelona, la directora insular ha participat aquesta setmana en el I Àgora de Turisme Sostenible organitzat per Hosteltur, companyia especialitzada en informació turística professional. Menorca ha participat en la taula de debat ‘Illes: el desafiï del territori limitat’, amb el CEO de la Societat de Promoció Exterior de Lanzarote, Héctor Fernández, per exposar les polítiques de sostenibilitat de les respectives destinacions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt