Ara llegint
Alumnes de l’Institut de Campos, en una jornada de voluntariat a Es Trenc

Alumnes de l’Institut de Campos, en una jornada de voluntariat a Es Trenc

Alumnes de l’Institut de Campos, en una jornada de voluntariat a Es Trenc

Una quarantena d’alumnes de l’Institut d’Educació Secundària (IES) Damià Huguet de Campos han participat, aquesta setmana, en una jornada de voluntariat al Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos organitzades per la Direcció dels Espais Naturals Protegits en coordinació amb el Centre d’Aprenentatge Es Palmer.

Les actuacions estan incloses en el projecte de restauració dels hàbitats i les espècies d’interès comunitari del sistema dunar dels espais ocupats antigament pels quioscs-bars fixes de sa Ràpita, s’Arenal d’en Tem i na Tirapèl.

L’alumnat ha duit a terme tasques de repoblació del sistema dunar. En concret, han plantat espècies pròpies d’aquest ambient com són el margall de platja (Elymus farctus) o el card marí (Eryngium maritimum) així com savines (Juniperus phoenicea) procedents del Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR).

Les tasques de voluntariat han permès, també, retornar a la mar restes d’antigues acumulacions de posidònia per reincorporar el sediment al sistema i netejar la platja de residus, especialment plàstics i microplàstics.

Aquestes activitats tenen per objectiu implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits. Es preveuen dur a terme tres jornades de voluntariat més durant els mesos d’octubre i novembre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt