Ara llegint
Càmeres experimentals a Es Trenc per mesurar l’ocupació dels espais naturals en temps real

Càmeres experimentals a Es Trenc per mesurar l’ocupació dels espais naturals en temps real

Càmeres experimentals a Es Trenc per mesurar l'ocupació dels espais naturals en temps real

El vicepresident i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears, Antoni Costa, ha presentat avui a Es Trenc un pla pilot destinat a mesurar l’ocupació en temps real dels espais naturals amb major afluència turística.

A través d’un sistema de càmeres i sensors, es recolliran dades que permetran gestionar de manera més eficaç aquests llocs.

El projecte ha començat amb la instal·lació de quatre càmeres a Es Trenc, ubicades a l’entrada per ses Covetes, a l’entrada per la Colònia de Sant Jordi, a la façana de la salinera i a la caseta que es troba després del pàrquing. Aquestes càmeres, juntament amb altres tecnologies com sensors de Wi-Fi i sensors de pas, proporcionaran informació en temps real sobre la quantitat de cotxes i persones a la zona.

El projecte s’ha desenvolupat gràcies a la col·laboració entre IB Digital i el Laboratori IoTIB de la Universitat de les Illes Balears.

“Vàrem dir que el primer que necessitàvem per gestionar són dades, i aquesta prova pilot ens permetrà mesurar el nivell de congestió de l’espai natural i de la platja d’Es Trenc. Volem obtenir informació per a la presa de decisions”, ha destacat Antoni Costa.

A l’acte de presentació també han assistit la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Ana Torres; el gerent de l’Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions (IB Digital), Miquel Cardona; i la batlessa de Campos, Xisca Porquer. Torres ha subratllat la importància de conèixer els moments i llocs on es produeixen episodis de congestió per poder implementar mesures de regulació. Ha explicat que s’està treballant en la creació de grups de treball dins el pacte social i polític per la sostenibilitat de les Illes Balears, amb l’objectiu d’estudiar els factors que provoquen la congestió i prendre decisions basades en les dades recollides.

Futur del projecte

A més d’Es Trenc, el pla pilot inclou la sensorització de Cala en Turqueta a Menorca i la platja de Ses Salines a Eivissa. La instal·lació de les càmeres en aquests dos llocs està a punt de finalitzar. L’objectiu per a l’any vinent és ampliar el nombre d’espais i platges sensoritzats per obtenir una base de dades més àmplia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt