Ara llegint
Les 22 espècies de les dunes d’Es Trenc, recollides en un pòster

Les 22 espècies de les dunes d’Es Trenc, recollides en un pòster

Les 22 espècies de les dunes d'Es Trenc, recollides en un pòster

Mitjançant la difusió de nous materials d’educació ambiental, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural té la intenció de donar a conèixer les diferents espècies de flora dunar del Parc Natural es Trenc – Salobrar de Campos. Per això, a través del Servei d’Espais Naturals de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, s’ha elaborat un pòster i una petita guia de camp, il·lustrats per la dissenyadora gràfica Xisca Villoslada, per mostrar les característiques principals de 22 espècies de la flora dunar i el paper que duen a terme cada una d’aquestes en el funcionament del sistema platja-duna.

A més, la guia també inclou tota una sèrie de consells i recomanacions a seguir a l’hora de sortir al camp a observar aquesta flora, com ara respectar sempre les limitacions de pas (ja que les dunes són hàbitats protegits) i no arrabassar ni tallar mai cap planta, entre d’altres.

Aquestes publicacions, l’edició i la impressió de les quals ha estat finançada amb fons de l’impost de turisme sostenible (ITS), aporten dades sobre l’estat de conservació d’aquestes espècies i la seva època de floració. Entre les que hi apareixen, hi ha endemismes com ara la Silene migjornensis, recentment descrita com a nova per a la ciència a l’espai natural, o altres espècies rares a les nostres Illes, com l’Echinophora spinosa, que viu a un espai molt reduït de la primera línia dunar.

Així mateix, n’hi ha altres de més comuns, com ara la Pancratium maritimum (lliri de mar), que destaca per les seves impressionants flors blanques, o l’Helichrysum stoechas (flor de tot l’any), que durant els mesos d’estiu tenyeix de groc les dunes i desprèn una aroma molt semblant a la del curri.

El Govern Balear ha detallat que tots aquests materials, en format físic, es poden sol·licitar i recollir a les oficines de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, a Palma, o a l’oficina de gestió del Parc Natural, situada al carrer de Manacor, 16, a Campos. En format digital, es poden descarregar les publicacions a la pàgina web del Servei d’Espais Naturals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt