Ara llegint
El Govern retirarà residus de construcció de les dunes de s’Arenal de Sa Ràpita

El Govern retirarà residus de construcció de les dunes de s’Arenal de Sa Ràpita

El Govern retirarà residus de construcció de les dunes de s'Arenal de Sa Ràpita

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha anunciat que demà dimarts començaran les tasques de retirada de residus de construcció que estaven dins el Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos. En concret, l’actuació es farà a les dunes de s’Arenal de Sa Ràpita, vora l’antic camí de proveïment al xibiu fix d’obra que va ser suprimit l’any 2017 per l’administració competent en matèria de Costes.

En aquesta zona hi ha acumulats residus de construcció, mesclats amb alguns pneumàtics i altres residus, que tots junts creen una barrera artificial. Per tot això, i amb l’objectiu de retirar aquests residus que estan dins el límit del Domini Públic Maritimoterrestre (DPMT), s’executaran una sèrie d’actuacions, finançades amb els fons procedents de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). El cost total de l’actuació serà de 113.000 euros i finalitzarà en aproximadament dos mesos.

Les accions que es duran a terme consistiran a retirar del medi natural els residus de construcció que sobresurten (blocs de formigó i pedres d’escullera) i es deixaran els que, a causa del pas del temps, estan soterrats dins el sistema dunar. Aquesta actuació es farà de manera molt acurada, segons han assenyalat des del Govern Balear, ja que extreure segons quins blocs soterrats produiria impactes més significatius que els actuals.

Una vegada extrets aquests residus, seleccionats i gestionats correctament, es procedirà a crear biòtops favorables a la zona, amb plantes arbustives i arbòries pròpies de l’indret. La finalitat és crear una pantalla vegetal per minimitzar l’impacte visual d’aquests blocs ja naturalitzats i, a més, restaurar i consolidar els Hàbitats d’Interès Comunitari. Cal recordar que aquesta zona a restaurar, alhora que és Parc Natural, també forma part de la Xarxa Natura 2000 com a Zona Especial de Conservació (ZEC) i Zona Especial de Protecció per a les Aus (ZEPA).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt