Ara llegint
Un panell a l’entrada d’Es Trenc permetrà redirigir el trànsit i evitar embussos

Un panell a l’entrada d’Es Trenc permetrà redirigir el trànsit i evitar embussos

Un panell a l'entrada d'Es Trenc permetrà redirigir el trànsit i evitar embussos

El Parc natural Es Trenc-Salobrar de Campos compta des de fa uns dies amb un panell que informarà sobre la disponibilitat de places a l’aparcament de na Tirapèl. D’aquesta manera, els usuaris que vulguin accedir al Parc natural en vehicle privat podran redirigir-se a l’aparcament de sa Barralina evitant embossos en aquest espai natural protegit. El panell s’ubica devora la rotonda de la carretera Ma -6040 en direcció a la Colònia de Sant Jordi.

Aquesta actuació pretén contribuir a millorar l´ús públic dins aquest espai natural protegit, culminant així una tasca que es va iniciar amb la posada en marxa de l’aparcament de sa Barralina que va contribuir a pacificar el trànsit en l’entrada de Ses Covetes.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, han visitat avui aquests estacionaments. Posteriorment la comitiva ha supervisat les tasques de restauració de 6.000 metres quadrats de sistemes dunars que s’estan executant al Parc natural amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i on, segons han dit, ja s’estan notant efectes positius.

El projecte es va posar en marxa el darrer trimestre de 2021 i pretén recuperar l’espai que ocupaven tres dels sis quioscs-bar fixes que es van esbucar el 2017 per ordre del Ministeri de Medi Ambient.

«Es tracta d’un dels projectes de restauració ambiental més ambiciosos que hem posat en marxa a l’arxipèlag i que pot servir d’exemple per al futur» tot recordant que «el sistema platja-duna de Sa Ràpita i des Trenc és un dels ambients amb major valor ecològic i un dels paisatges més representatius del litoral de Mallorca però justament pel fet d’estar situats a prop de la costa estan sotmesos a una major pressió antròpica i, per tant, són més susceptibles de rebre impactes negatius», ha dit Miquel Mir.

Mas, per la seva banda, ha destacat que, a banda de les tasques executades pel personal de la Conselleria, s’han organitzat 8 jornades de voluntariat ambiental amb els centres escolars de Campos en coordinació amb el centre d’aprenentatge Es Palmer. «Aquests activitats varen consistir en la plantació d’espècies pròpies dels sistemes dunars, retirada de residus de l’arena (sobretot plàstics i microplàstics), i retorn d’antigues acumulacions de posidònia», ha explicat el director general qui ha afegit que «gràcies a aquestes jornades els joves del municipi han tengut l’oportunitat d’implicar-se en les tasques de gestió i conservació de l’espai natural».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt