Ara llegint
El Consell organitza la primera edició de les Jornades de Conservació de Teixits

El Consell organitza la primera edició de les Jornades de Conservació de Teixits

El Consell organitza la primera edició de les Jornades de Conservació de Teixits

El Consell de Mallorca ha presentat el cartell de les primeres Jornades de Conservació de Teixits que es duran a terme els dies 11, 12 i 13 d’abril al Museu de Mallorca. El director insular d’Artesania del Consell de Mallorca, Pere Ferrer, ha explicat que “aquestes jornades esdevenen un fòrum indispensable per a tots aquells compromesos amb la preservació de la nostra herència cultural a través de teixits, tant en col·leccions públiques com privades”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es du a terme amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, és doble: per una banda, assegurar que el patrimoni tèxtil es mantingui en òptimes condicions per al gaudi de futures generacions i, per l’altra, destacar la importància de l’acreditació i formació contínua dels professionals en un camp tan especialitzat com és la conservació tèxtil. De fet, Ferrer ha destacat que “aquestes jornades representen una oportunitat excepcional per a tots els participants de reforçar els seus vincles amb la tradició artesanal de Mallorca, tot contribuint a la seva preservació i promoció”.

Per la seva banda, el director de l’IEB, Llorenç Perelló, ha destacat la presència de la restauradora i conservadora del Museu Tèxtil de Terrassa Elisabet Cerdà: “una experta que impartirà sessions que combinaran teoria i pràctica, abordant des de les tècniques més tradicionals fins als més recents avenços en conservació tèxtil”.

I és que amb la participació d’Elisabet Cerdà, restauradora i conservadora de teixit del Museu Tèxtil de Terrassa, les sessions combinaran teoria i pràctica, abordant des de les tècniques més tradicionals fins als més recents avenços en conservació tèxtil. Dirigides a conservadors, restauradors, gestors de col·leccions, membres d’entitats religioses i agrupacions folklòriques, així com a col·leccionistes privats, les jornades cerquen no només transmetre coneixement, sinó també generar un espai d’intercanvi d’experiències i solucions a problemàtiques comunes.

Programa de les jornades

La restauradora i conservadora Elisabet Cerdà serà l’encarregada d’impartir els coneixements als assistents. El programa constarà de diferents parts, entre elles, l’explicació de conceptes bàsics de la conservació preventiva i la seva importància en la preservació de materials tèxtils; la identificació de materials tèxtils; la naturalesa dels objectes tèxtils i la seva degradació. També es diferenciarà entre la conservació curativa i la conservació preventiva i l’emmagatzematge i sistemes expositius. A més, hi haurà una part pràctica amb peces del Museu de Mallorca, amb les quals els assistents podran aprendre les tècniques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt