Ara llegint
Calvià reclama per al museu del Puig de sa Morisca el patrimoni arqueològic que està en mans del Museu de Mallorca

Calvià reclama per al museu del Puig de sa Morisca el patrimoni arqueològic que està en mans del Museu de Mallorca

Calvià reclama per al museu del Puig de sa Morisca el patrimoni arqueològic que està en mans del Museu de Mallorca

L’Ajuntament de Calvià exigirà al Consell de Mallorca que els objectes que s’han trobat a les excavacions arqueològiques del Puig de sa Morisca retornin al municipi. Així ho ha anunciat el batle del municipi, Juan Antonio Amengual, que no dubta de la bona sintonia entre les dues institucions perquè el patrimoni arqueològic acumulat al llarg de més de mig segle d’excavacions i ara dipositat al Museu de Mallorca es pugui exposar al Museu del Puig de sa Morisca.

Aquest nou museu, de fet, està participat per una fundació integrada per Ajuntament (50%), Consell de Mallorca (25%) i Govern de les Illes Balears (25%).

El Puig de sa Morisca representa el parc periurbà més gran del municipi amb una superfície de 45 hectàrees que donen cabuda a un abundant patrimoni arqueològic, etnogràfic, natural i paisatgístic on hi destaca el jaciment principal datat a l’Edat de Ferro d’entre aproximadament els anys 900 a 123 abans de Crist. També hi ha vestigis púnics, talaiòtics i islàmics.

«Estem a punt d’obrir, esperem que en uns mesos, tan aviat com es pugui. Tant el museu com la zona del Puig de Sa Morisca són un gran desconegut pels propis calvianers. Treballem en un acord amb el Consell de Mallorca per portar al municipi els objectes arqueològics que quedaran a disposició dels residents i dels turistes», ha dit el batle Amengual.

El coordinador de Puig de sa Morisca, Manel Calvo, ha remarcat que “Calvià és un dels municipis més rics pel que fa a patrimoni arqueològic. Hem seleccionat 260 peces per a l’exposició permanent, però això només és la punta de l’iceberg».

El parc rep uns 70.000 visitants a l’any, xifra que s’espera incrementar un cop posat a ple rendiment el museu, una superfície de 1.500 metres quadrats en dues plantes que ofereix espais polivalents per a l’exposició, la conservació, la docència i esdeveniments. El museu -amb un cost d’uns 1,8 milions d’euros finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible- es posarà de llarg amb l’exposició permanent i servirà com a dipòsit i lloc d’estudi de diversos centenars de caixes de restes arqueològiques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt