Ara llegint
Els serveis centrals de Càritas passen a un nou local del carrer de Socors, a Palma

Els serveis centrals de Càritas passen a un nou local del carrer de Socors, a Palma

Els serveis centrals de Càritas passen a un nou local del carrer de Socors, a Palma

Els serveis centrals de Càritas Mallorca compten amb una nova ubicació al carrer Socors 20a, en el centre de Palma, un espai més funcional per a poder desenvolupar d’una forma més professional i coordinada els programes d’atenció, acollida i acompanyament a les persones ateses a Càritas.

Fins ara la seu central estava ubicada al Carrer Seminari, 4, però amb l’objectiu d’optimitzar espais i serveis i d’un treball d’adequació i reestructuració de les instal·lacions que s’ha dut a terme en aquest 2023, s’ha formalitzat el trasllat a aquest  espai on ja estaven treballant els equips de Formació i Itineraris Sociolaborals.

El propòsit no sols ha estat centralitzar serveis en un sol lloc sinó optimitzar els espais laborals dels diferents equips de treball per a millorar l’atenció d’acollida, les entrevistes de seguiment que es duen a terme per part de les tècniques i tècnics socials i els espais formatius com l’aula d’informàtica per a l’elaboració de currículums i la recerca d’ofertes de treball a través de les diferents plataformes, segons han informat des de Càritas.

A més d’aquestes aules i espais comuns, en la nova ubicació de la seu central se situen el “AIO”, el punt d’Atenció, Informació i Orientació (primera acollida); el Servei a la Comunitat Parroquial (Acció Social) ; el Servei de Formació i el Servei d’Itineraris (del Programa d’Economia Solidària); l’àrea d’Administració; el Departament de Desenvolupament de Persones(Recursos Humans); els serveis d’Assessoria Jurídica i d’Atenció Psicosocial; l’Àrea de Comunicació i Sensibilització així com l’equip  de Direcció.

Per als joves

A més a més, l’Àrea de Voluntariat, amb el grup de Càritas Jove ha adequat un local annexat a la seu central per tal de donar visibilitat a la tasca voluntària i tenir un espai d’acollida per a persones voluntàries noves, així com un espai on el voluntariat jove pugui reunir-se i fer pinya.

L’acte d’inauguració s’ha dividit en dues parts. La primera s’ha desenvolupat a l’auditori del col·legi de Sant Francesc amb la ponència que ha ofert el Bisbe, Sebastià Taltavull, sobre “Missió de Càritas i els Drets Humans” coincidint amb el Dia internacional del Drets Humans. una intervenció on ha destacat la importància d’aquest nou espai en la missió de Càritas de treballar per la justícia social i de lluita contra les desigualtats. Ha destacat els 30 articles de  la Declaració dels Drets Humans, que compleix 75 anys, una declaració que ha vinculat a l’Evangeli on es destaca la  integritat de la persona.

Coincidint  també amb el recent Dia  internacional del Voluntariat la coordinadora  de l’àrea, Laura Ríos , ha destacat el valor de la figura del voluntariat en l’acció social que desenvolupa Càritas Mallorca i la solidaritat que aquest col·lectiu ofereix en favor del compromís de construir una societat més justa i equitativa. Precisament  s’ha donat pas al voluntariat  més jove de Càritas Mallorca,  un grup que està treballant per a que la visió dels més joves també estigui present en el dia a dia de l’entitat. Han  anunciat també una nova eina, el format de Podcast, per parlar de la importància dels valors en la societat actual a través de diferents entrevistes.

Tot seguit el personal laboral , el voluntariat i persones vinculades a  Càritas Mallorca s’han traslladat a la nova ubicació de la seu central que ha estat beneïda pel Bisbe i han fet un recorregut per les instal·lacions i recollint informació dels espais, programes i treballs que es desenvolupen a Càritas Mallorca. Molts han estat els voluntaris i persones vinculades a Càritas els qui s’han acostat a veure les noves instal·lacions de Càritas Mallorca en la jornada d’inauguració i de portes obertes que ha finalitzat amb una paella per a tots els assistents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt