Ara llegint
El Museu del Calçat d’Inca incrementa les visites un 30% respecte de l’etapa prepandèmica

El Museu del Calçat d’Inca incrementa les visites un 30% respecte de l’etapa prepandèmica

El Museu del Calçat d'Inca incrementa les visites un 30% respecte de l'etapa prepandèmica

El balanç realitzat per l’equip directiu del Museu del Calçat i de la indústria d’Inca pel que fa a l’exercici de 2022 és “molt positiu” i posen com a mostra els 9.225 visitants que han tengut durant l’any.

Aquesta xifra, segons expliquen, suposa un increment d’un trenta per cent respecte a les xifres que obtenien durant la prepandèmia (2019). “El projecte que reinauguràrem el 2018 es consolida com a referent de la societat i dels visitants, així des de la nova configuració hem aconseguit xifres que tripliquen les dades anteriors” ha subratllat, Antònia Sabater, regidora responsable del Museu.

A part de l’exposició permanent on es pot veure l’evolució de la indústria del calçat a la comarca, hi ha hagut dues exposicions “Les ventafocs que romperen les sabates” de Maria Uribe i “Allà on les coses es fan com sempre” de fotografia. També hi ha hagut un augment signaificatiu de donacions privades, que han aconseguir augmentar el fons del museu. Aquest fet és

Però el fet més destacat va ocórrer el mes de maig, quan el museu va rebre el premi Silletto en la gala a millor museu europeu de l’any, atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa. En aquest cas, l’organisme europeu va destacar que és un museu centrat en les persones amb un pressupost molt baix però amb un gran cor, molta energia i una participació activa de la comunitat local. Demostra de manera notable com el treball intergeneracional i la transmissió de coneixements i habilitats a les generacions més joves poden inspirar i fomentar un renaixement de les tradicions artesanals, centrant-se en la història i la fabricació del calçat.

Apropa Cultura

El Museu del Calçat i de la indústria d’Inca s’integrarà en el projecte “Apropa Cultura”. Aquesta iniciativa va néixer l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. L’entitat compta amb col·laboracions públiques i privades a Catalunya i Balears. “Creiem que la cultura ha de ser un motor de transformació i que és transversal a tota la societat, per això des del Museu ens sumam a un projecte que treballa canvi social i inclusió”, afirma Aina Ferrero, directora de la institució.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt