Ara llegint
Camp Mallorquí demana menys pressió urbanística i industrial al camp per permetre’ls fer de pagesos

Camp Mallorquí demana menys pressió urbanística i industrial al camp per permetre’ls fer de pagesos

Camp Mallorquí demana menys pressió urbanística i industrial al camp per permetre'ls fer de pagesos

La cooperativa Camp Mallorquí ha celebrat aquest divendres el seu 40è aniversari amb una festa que ha reunit més de 300 persones entre socis, proveïdors, clients i autoritats. La gala, que s’ha duit a terme a Son Termes (Bunyola), ha servit per reconèixer la tasca i la dedicació dels pagesos i les cooperatives agrícoles de Mallorca, que han fet possible la consolidació d’aquest projecte comú.

El president de Camp Mallorquí, el solleric Miquel Gual, ha aprofitat l’ocasió per reclamar un ferm compromís institucional amb el sector agrari, que pateix la pressió urbanística i industrial sobre el territori. Gual ha demanat al Govern que deixi els pagesos seguir sembrant i que posi seny a l’hora de construir o de permetre parcs de plaques solars. “Necessitam terra per sembrar, necessitam terra per fer feina, necessitam terra per donar-vos de menjar”, ha dit.

Gual, amb els cooperativistes, anit a la finca de Son Termes.

Gual també ha sol·licitat ajuda per promocionar els productes de Camp Mallorquí, que té com a objectiu garantir la qualitat i l’excel·lència dels aliments que es produeixen a l’illa. Així mateix, ha demanat que es fomenti la interrelació entre el camp, el paisatge, el turisme i la qualitat de vida, i que es faci engrescador el sector per als joves, que són el futur. “Tenim la generació de pagesos més ben preparats de la història de la nostra terra, pagesos per vocació”, ha afirmat.

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern, Joan Simonet, ha assistit a la festa i ha mostrat el seu suport i sintonia amb les peticions de Gual. Simonet ha destacat la importància de Camp Mallorquí com a referent del cooperativisme agrari a les Illes Balears i ha assegurat que el seu departament treballarà per donar resposta a les necessitats del sector.

Durant la gala, Camp Mallorquí ha lliurat reconeixements a les persones que han estat presidents de la cooperativa des de la seva fundació l’any 1983, així com als gerents que han gestionat la seva activitat. També ha guardonat els representants de les 14 cooperatives i les dues societats agràries de transformació que formen part de Camp Mallorquí.

L’historiador solleric Toni Quetglas, autor d’un llibre que resumeix la història de Camp Mallorquí, ha intervingut durant la vetllada per parlar de la història i el valor del cooperativisme.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt