Ara llegint
Comença la campanya de porgat de cereals a Sa Porgadora

Comença la campanya de porgat de cereals a Sa Porgadora

Comença la campanya de porgat de cereals a Sa Porgadora

Aquest dilluns 3 de juliol es comença a realitzar el servei de porgat a la Cooperativa Agrícola de Sineu, del Camp Mallorquí. Sa Porgadora és l’únic centre de neteja de gra ecològic i de varietats locals a Mallorca i a les Illes. Es un projecte gestionat per l’Associació de Varietats Locals juntament amb el Camp Mallorquí, propietari de les instal·lacions i de la realització de la neteja del gra. 

La neteja del gra no només és important pel que es pugui aconseguir com a producte final, sinó que és un procés clau per a la conservació i la millora de llavor i gra de qualitat. Així, és una eina important per preservarla biodiversitat cultivada, per fomentar l’autonomia dels pagesos i, per tant, la sobirania alimentària.

El servei de porgat consisteix en la neteja de gra (cereals i llegums) de varietats locals, varietats foranes, en convencional i en ecològic. Tots els interessats/des en porgar cereals i llegums podeu demanar cita prèvia a través de saporgadora@gmail.com o al telèfon 693 066 858. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt