Ara llegint
Deià redueix un 50% el cabal d’aigua que subministra als abonats a causa de la sequera

Deià redueix un 50% el cabal d’aigua que subministra als abonats a causa de la sequera

L’escassetat de pluges d’aquest estiu ha fet que la Font d’Es Molí i el pou d’Es Verger, que abasten la xarxa d’aigua potable de Deià, ja no bastin per a garantir l’abastiment d’aigua per al consum humà, ni tan sols amb les aportacions extraordinàries de camions que es fan transportar des de Palma.

Per això l’Ajuntament acaba d’informar que, a partir d’avui dilluns, es veu obligat a reduir el subministrament d’aigua al 50% a tots els abonats del municipi. Per això adverteix que el cabal d’aigua que arribarà als domicilis serà inferior a l’habitual.

Deià es converteix en el municipi balear que aplica més restriccions a causa de la sequera. I és que les pluges que durant les darreres setmanes han afectat nombroses zones de les Illes Balears i han pal·liat parcialment la situació de sequera, no han afectat pràcticament els municipis de la zona sud de la Serra de Tramuntana.

El batle del municipi, Lluís Apesteguia, ha informat que ha donat ordre a l’empresa concessionària de l’aigua potable perquè estigui vigilant a possibles consums abusius i injustificats a partir dels estàndards de consum per persona i dia, la qual cosa significarà sancions i retirada de comptador als que no fan cas dels diferents bans emesos aquest estiu.

El batle ha donat avui aquesta informació als ciutadans de Deià mitjançant un ban urgent, en el que aprofita per demanar que es mantenguin les mesures d’estalvi en l’ús d’aigua.

Ja fa dos mesos que l’aigua del municipi no és suficient per a les necessitats de la ciutadania i els visitants. Per això Deià, com altres estius, ha recorregut a la injecció d’aigua a la xarxa que és transportada des de Palma amb camions. Habitualment, amb l’arribada del mes de setembre, aquest transport podia deixar-se de fer, especialment a causa de la davallada del consum. Emperò enguany la situació és diferents a la d’exercicis anteriors i, en comptes de millorar la situació, aquesta ha empitjorat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt