Ara llegint
La Serra de Tramuntana estrena un distintiu per identificar els productes propis d’aquest espai

La Serra de Tramuntana estrena un distintiu per identificar els productes propis d’aquest espai

La Serra de Tramuntana estrena un distintiu per identificar els productes propis d'aquest espai

El Consell de Mallorca ha presentat avui en societat el Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial en el transcurs d’un acte que s’ha dut a terme a l’emblemàtica finca de Son Marroig, de Deià, que va ser de l’Arxiduc Lluís Salvador. Consumir productes de la Serra de Tramuntana suposa apostar per mantenir el paisatge i els elements etnogràfics que varen conduir a la seva protecció, ja que amb ells es dona vida als pagesos i ramaders que en tenen cura.

Durant l’acte s’ha fet una convidada a pagesos, ramaders, propietaris de possessions, restauradors, comerços, empreses de serveis culturals i guies de muntanya i altres professionals que contribueixen a consolidar la Serra de Tramuntana a sol·licitar poder exhibir el Distintiu Serra de Tramuntana.

I és que el nou segell vol esdevenir una eina per reactivar l’economia i preservar aquest espai considerat per la UNESCO com un Patrimoni Mundial. “El distintiu serveix perquè les persones que consumeixen un producte o un servei que dugui aquest reconeixement, sàpiga que està col·laborant amb el manteniment, preservació i protecció de la Serra de Tramuntana”, ha detallat la consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías

La consellera ha remarcat que és un projecte en el qual s’hi està treballant des de fa més de cinc anys i ara, finalment, veu la llum. “Aquest distintiu posa l’accent en la dificultat de produir a la Serra productes de gran qualitat i competitius en el mercat”, ha dit.

Un incentiu

El projecte va més enllà de la reactivació econòmica, també és un incentiu per l’agricultura ecològica, la incorporació de les energies renovables, el manteniment o renovació de les varietats tradicionals i l’ús de productes de quilòmetre zero. De fet, aquests són alguns dels compromisos que assumeixen les empreses que s’adhereixen al Distintiu i que han d’assolir en un termini de tres anys. 

El Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana, es compromet a posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer totes aquestes empreses, que són responsables i fan de la Serra un indret més sostenible.

Garcías ha recordat que ja hi ha 400 productors adherits al Distintiu. La Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, Formatges Tramuntana, Vinyes Mortitx i la Cooperativa pagesa de Pollença varen signar el conveni amb el Consell de Mallorca per formar part del Distintiu

Garcías ha animat tots els sectors i empreses compromesos amb la Serra a fer feina plegats per promoure, amb aquest distintiu, una economia sostenible a la Serra. I també ha fet una crida a la ciutadania “a consumir aquests productes o serveis per contribuir a preservar la Serra de Tramuntana perquè la puguin gaudir les generacions futures”.

A l’acte hi han assistit la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. Ha estat presentat per l’actriu Alícia Garau i ha comptat amb una demostració, i degustació, de plats elaborats amb productes de la Serra, per part de cuiners de prestigi, com són Ricardo Rossi, de Frédérick restaurant (Valldemosa), Maria Solivellas, del restaurant Ca Na Toneta (Caimari) i Marga Coll del restaurant Miceli (Selva).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt