Ara llegint
Puigpunyent recuperarà un tram de l’antic camí que el connectava amb Palma

Puigpunyent recuperarà un tram de l’antic camí que el connectava amb Palma

Puigpunyent recuperarà un tram de l'antic camí que el connectava amb Palma

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Puigpunyent, Antoni Marí, han presentat avui el projecte que durà a terme el consistori amb fons provinents de la convocatòria del Consorci de la Borsa d’Allotjaments Turístics. Es tracta d’un projecte que té un pressupost de 400.000 euros, 360.000 dels quals finança el Consell i 40.000 corresponent a recursos propis de l’ajuntament, que consisteix en la millora i creació d’espais públics així com la connectivitat entre els nuclis urbans de Puigpunyent i amb altres municipis.

En aquest sentit, el projecte contempla tant intervencions a camins públics com recerca de noves vies de pas per connectar els espais urbans de Son Serralta, Galilea i Puigpunyent i condicionar dreceres fins als nuclis urbans, des d’una perspectiva sostenible.

El projecte inclou la recuperació del primer tram de l’antic camí de Puigpunyent a Palma, que enllaça el nucli urbà de Son Serralta amb el nucli urbà de Puigpunyent; la creació d’una gran zona verda pública al nucli de Puigpunyent perquè es converteixi en un espai de connexió i punt de trobada per a senderistes i ciclistes des d’on endinsar-se dins l’àmbit de la Serra, i que també millora els enllaços amb els camins a Galilea i a Calvià.

“Estic satisfeta que els recursos de la borsa d’allotjaments turístics arribin a Puigpunyent en forma d’un projecte que lliga amb l’estratègia del municipi i del Consell d’apostar per un turisme relacionat amb la natura, el senderisme i l’esport, a la vegada que millora i recupera espais públics als seus diferents nuclis” ha explicat la presidenta Cladera.

Per part seva, el batle Antoni Marí ha apuntat que “Puigpunyent te la voluntat de ser l’entrada de la serra de Tramuntana i amb aquestes actuacions potenciam la capacitat d’interconnexió amb altres municipis i entre els nostres nuclis, amb nous espais públics que siguin punt de trobada de senderistes, visitants i residents”.

Cladera ha recordat que el Consell de Mallorca destina a través del CBAT un total de 21 milions d’euros a 30 municipis perquè executin fins a 40 projectes d’inversió adreçats a millorar les infraestructures turístiques, fomentar la desestacionalització de l’oferta turística en el marc de l’economia circular.

La presidenta també ha apuntat que “malgrat la pandèmia i la crisi derivada de la guerra no hem deixat d’invertir als municipis, als quals hem destinat 150 milions d’euros aquesta legislatura”, amb relació al compromís del Consell amb els ajuntaments.

A l’acte també han assistit el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt