Ara llegint
Nova trobada de collidores d’oliva a Puigpunyent

Nova trobada de collidores d’oliva a Puigpunyent

El Consell de Mallorca continua cercant les dones que varen treballar collint olives a la serra de Tramuntana i que varen rebre el reconeixement de la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa, per la seva contribució al desenvolupament de l’empresa oliera i també per la seva contribució a la preservació d’aquest des de fa onze anys patrimoni de la Humanitat. De moment ha localitzat més de 80 dones als diferents actes que ha organitzat.

Avui ha fet una trobada a Puigpunyet, en la que hi ha participat l’Ajuntament. Es tracta del tercer acte organitzat per ajuntaments de Mallorca. El primer va ser a Campanet i el segon va ser a Sóller i es preveu que hagin més actes a altres municipis. L’objectiu a més d’atorgar el diploma del guardó que han rebut també és posar en marxar un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi, ja que són la darrera generació que ho pot explicar en primera persona. Al mateix temps el Consell està realitzant un documental per donar a conèixer la figura de les Collidores

La presidenta Catalina Cladera ha pogut parlar i escoltar les històries d’aquestes dones que demostren la seva força, i la seva generositat. A l’acte han assistit la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el batle del municipi, Antoni Marí i altres membres del consistori.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt