Ara llegint
Quaranta antigues collidores d’oliva, homenatjades a Valldemossa

Quaranta antigues collidores d’oliva, homenatjades a Valldemossa

Quaranta antigues collidores d'oliva, homenatjades a Valldemossa

Prop d’una quarantena d’antigues collidores d’oliva de Valldemossa han recollit avui el diploma en reconeixement de la Medalla d’Honor i Gratitud 2021 que va atorgar el Consell de Mallorca en aquest col·lectiu per reconèixer la seva feina tant en el desenvolupament de la producció oliera a Mallorca com de la preservació de la Serra de Tramuntana.

La presidenta Catalina Cladera ha fet entrega dels diplomes a un emotiu acte en el qual les protagonistes han estat les dones i que ha tengut lloc a Costa Nord. Cladera ha destacat que la campanya de recerca del Consell de Mallorca ha estat exitosa.

Actualment s’han localitzat més de 250 collidores d’oliva. La presidenta ha subratllat “la importància d’haver trobat una xifra tan significativa de dones, ja que són la darrera generació que poden contar en primera persona com era viure en un món tan diferent al de l’època actual”.

La institució insular ha realitzat un documental anomenat Mirall de Terra que explica la figura de les Collidores i que va ser estrenat al Teatre Principal d’Inca, al qual varen assistir 400 persones. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha explicat que actualment s’estan recollint els testimonis de collidores dels municipis on s’ha organitzat actes d’homenatge, perquè quedi la seva memòria.

L’homenatge ha estat amenitzat per l’actuació de la Coral de Valldemossa i també per  l’associació cultural “Parado de Valldemossa. L’acte ha estat organitzat amb la col·laboració de l’ajuntament de Valldemossa. El batle del municipi Nadal Torres ha agraït la feina que varen fer aquestes dones.

El de Valldemossa és el vuitè acte d’homenatge a les dones Collidores d’oliva de la Serra de Tramuntana, un col·lectiu que varen ser guardonades amb la Medalla d’Honor i Gratitud de Mallorca 2021. L’anterior acte es va dur a terme a Caimari, anteriorment a Bunyola i abans a Fornalutx. Durant aquest any s’ha organitzat diferents trobades. La primera va ser a Campanet, la segona a Sóller, la tercera a Puigpunyent i la quarta a Banyalbufar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt