Ara llegint
Tramuntana XXI publica una guia per facilitar el consum dels productes locals

Tramuntana XXI publica una guia per facilitar el consum dels productes locals

Tramuntana XXI publica una guia per facilitar el consum dels productes locals

Tramuntana XXI, una organització compromesa amb la preservació del patrimoni natural i cultural de la Serra de Tramuntana, ha llançat una nova iniciativa destinada a fomentar el consum de producte local i sostenible durant les festes nadalenques. La “Guia pràctica per al consum de producte local a la Serra de Tramuntana” ofereix als residents i visitants una plataforma digital que destaca més de 130 establiments de restauració, comerços i productors locals dels municipis de la Serra, amb un èmfasi especial en els productes mallorquins.

A través d’un extens treball d’investigació realitzat al llarg de l’any 2023, aquesta guia va sorgir com a part del projecte d’Ecoregió, el qual busca impulsar una economia més sostenible i una connexió més estreta entre els residents i el territori. A través d’entrevistes a productors, propietaris de negocis i establiments de restauració, Tramuntana XXI ha recopilat informació sobre més d’una centena de locals que ofereixen productes autòctons, molts dels quals compten amb certificacions de producció local o ecològica.

La guia no només destaca productes gastronòmics com fruita, verdura, vins, formatges i preparats de carn, sinó que també presenta altres articles artesanals com sabons i olis essencials, tot elaborat a la Serra de Tramuntana. Amb l’objectiu de fer que aquesta informació sigui accessible per a tothom, la guia es pot descarregar en format digital des de la pàgina web de Tramuntana XXI.

Les presentacions

Pel 2024, l’organització té previst realitzar presentacions físiques de la guia als diferents municipis que han estat inclosos, proporcionant una oportunitat per als residents i visitants de conèixer els productors i establiments de prop de casa. A més, Tramuntana XXI ha desenvolupat un visor geogràfic digital interactiu que permet als usuaris explorar tots els establiments i productors en un mapa fàcil de consultar, juntament amb un cercador que facilita el filtratge per municipis i categories.

Amb aquesta iniciativa, Tramuntana XXI cerca incentivar la conservació del paisatge i fomentar la diversificació de l’economia local de la Serra de Tramuntana, lluitant contra la progressiva desvinculació causada per una economia massa centrada en el turisme. Al fomentar el consum de producte local, l’organització assegura un suport continu als productors i contribueix a preservar la riquesa cultural i ambiental d’aquesta regió majestuosa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt